Male fyldningsdøre - Sådan gør du trin for trin

Se filmen

Giv din gamle fyldningsdør nyt liv! Følg vores guide for hvordan man skal male fyldningsdøre for at opnå det bedste slutresultat.

Er dine gamle fyldningsdøre slidt, er det langt fra sikkert at du behøver købe en ny. Ofte er det nok at male den, for at få en dør til at blive som ny igen.

Når du skal male indvendige døre er det vigtigt med den rette teknik. Følg vores trin-for-trin guide for at sikre dig et godt resultat.

Sværhedsgrad
Middel
Tid
3 dage

Trin-for-trin

  1. 1
    Forarbejde
  2. 2
    Grunde
  3. 3
    Male
  1. 1

    Forarbejde

    Inden du kan begynde at male de indvendige fyldningsdøre, er der nogle forberedelser du må starte med. Løft først døren af hængslerne og stil den på et par klodser.  Skru beslag, håndtag og andet du ikke vil have malet af døren. Alternativt kan du afdække med malertape, hvis du hellere vil det. Gå i gang med at vaske døren med. Her kan du bruge Anzas Malingsklar engangsvask. Lad derefter overfladen tørre.

    Tør døren af

    Slib ujævnheder og småskader på døren med slibepapir. Tør slibestøvet bort med en grov mikrofiberklud. Gentag proceduren indtil du kan ikke længere kan se ujævnheder og skader.

    Har du en træren dør?

    Er døren, som du skal male, træren, er det vigtigt at grunde eller bruge knastelak før du maler, så der ikke er noget der slår igennem malingen.

  2. 2

    Grunde

    Så er det tid til at gå i gang med at grunde døren. Brug en skråtstillet lakpensel på de profilerede kanter i fyldningerne.

    Stryg efter med en modler i træets retning for at få en fin og jævn flade. Efterstryg de profilerede kanter med den skråtstillede pensel for at få samme struktur.

    Tips!

    Fjern maling som er kommet udenfor fyldningerne, for ellers risikerer du at det tørrer og danner en kant.
    Male fyldningsdør

    Derefter er det tid til at male dørens fyldninger og kanterne.

    Mal midten af fyldningsdøren og rammen med en minirulle. Har du en glat dør, kan du selvfølgelig bruge rullen på hele døren. Stryg efter med en modler for at få en helt fin struktur.

    Dør sektioner
  3. 3

    Male

    Endelig er det tid til en færdigmaling. Mal på samme måde som du grundede. Hvis døren var træren, kommer du dog først til at skulle male en ekstra gang med grunderen inden du går videre til malingen.

    Sådan! Når du nu er færdig med at male dine fyldningsdøre, så har du måske nogle vinduer, du skulle tage fat på nu du er så godt i gang? Læs vores artikel om maling af vinduer for at lære dig hvordan man gør.

    Se alle vores gør-det-selv film på Youtube kanalen “Anza Måleriverktyg” under den danske playliste “Maletips – Sådan maler du”.

    Held og lykke!