Se filmen

En bedre pensel gør forskellen

Skal du male? Så vælg en rigtig god malerpensel - det gør en stor forskel!

Går du med planer om at male en dør, et møbel eller vinduer? Eller har du brug for en pensel, der når ind langs kanterne og ud i hjørnerne? For et hurtigt arbejde og de bedste resultater bør du vælge en pensel med god dækkeevne og malingsoptagelse. Her hjælper vi dig med at finde den penselkvalitet, der passer dig bedst!

  Trin-for-trin

 1. 1

  Anza Basic.

  Basic flad pensel er en enkel pensel med et grebsvenligt skaft. Flad pensel er velegnet til brug f.eks. ved maling af døre, møbler og lister.

  – Til simple opgaver

  Penslen har en praktisk fralægningsstøtte, der letter arbejdet. Den kan bruges med alle typer maling, lasurer og olier, og på alle overflader.

  Anza Basic pensel
  Anza Basic pensel opstrøgstest
 2. 2

  Anza Elite.

  Elite lakpensel er et fint valg til maling af døre, møbler eller indendørs træværk. Det er også en rigtig god malerpensel til præcisionsmaling. Børsten tager godt med maling op og giver en meget fin finish.

  – Meget høj malingsoptagelse
  – Giver en meget fin finish
  – Grebsvenligt skaft

  Penslen kan bruges med alle typer maling, lasurer og olier, samt på alle overflader.

  Anza Elite pensel
  Anza Elite pensel opstrøgstest
 3. 3

  Anza Platinum.

  Platinum er en ægte kvalitetspensel og er faktisk Anzas bedste valg for et godt resultat når man maler døre, møbler eller træværk. Den perfekt sammensatte børste har en overlegen kapacitet og dækkeevne, hvilket giver et perfekt slutresultat og sparer tid. Derudover er den specielt designet til præcisionsmaling, hvor du vil have en rigtig flot overflade og skarpe kanter.

  – Overlegen kapacitet og dækkeevne
  – Giver en meget fin finish uden ilægningsmærker
  – Ergonomisk skaft
  – Blik i rustfrit stål

  Penslen kan bruges med alle typer maling, lasurer og olier, samt på alle overflader.

  Anza Platinum kvalitetspensel
  Vælg rigtig malerpensel - Anza Platinum pensel opstrøgstest

  Hvad skal du male? Vælg rigtig malerpensel til opgaven.

  Hvis du skal male detaljer, så er Platinum Precision det bedste valg, for at opnå fuld kontrol til dit præcisionsarbejde.

  Skal du male udendørs? Så se her hvordan vores hurtigste facadepensel nogensinde nemt klarer det opgave.

  Du kan også klikke videre til vores artikler nedenfor, for mere  inspiration og vejledning til dine gør-det-selv projekter og viden om hvilke malerværktøjer der passer til opgaven.

Hjælp!

FAQ

 • Hvor kan Anza produkterne købes?
  Anza malerværktøj kan købes i byggemarkeder landet over. F.eks. hos Silvan, XL Byg, Davidsen, 10-4, Fog og Bauhaus.
 • Hvordan vasker man en træfacade?
  For at rengøre facaden for smuds og alger, starter du med at vaske med malerens eller algefjerner. Skrab derefter løstsiddende maling væk med en farveskraber. Underlag som er angrebet af råd bør skiftes ud! Tips: Vask facaden hvert andet år, så mindsker du risikoen for alge- og mugvækst.
 • Behøver man skrabe træfacaden før maling?
  For at malingen skal hæfte ordentligt til overfladen, skal underlaget være rent, tørt og fast. Ellers kan resultatet være at du maler et lag ovenpå fugt og smuds, som gør at malingen hurtigt kommer til at sprække og skalle af. Oftest skraber man blot de flader som er i dårlig stand. Er det forrige malingslag godt, kan det fint fungere som underlag for den nye maling. Men det kan hænde at der er så mange lag maling, at det hele skaller af. I så fald er det nødvendigt at skrabe alle tidligere lag maling væk. Du kan nemt teste om du behøver skrabe f.eks. en træfacade. Skær et rudemønster med ca. 1 cm mellem ruderne, hvor facaden ser plettet eller slidt ud. Hvis malingen i ruderne løsner sig, er vedhæftningen dårlig. Skraber du du træet helt frit, må underlaget imprægneres med grundolie. Vær opmærksom på, at malingen du skraber væk kan være giftig. Hold små børn væk fra arbejdet og brug gerne værnemidler for at beskytte øjne og åndedræt. Et tips er at dække jorden under arbejdet med plast, så du slipper for at plukke malingsskaller op bagefter.
 • Er det nødvendigt at give træfacaden grundolie?
  Skraber du træet helt frit, eller er det udbrændt af solen, er det nødvendigt at imprægnere med grundolie.
 • Hvilke malerværktøjer har jeg brug for til at male træfacade?
  Når du maler facade, har du brug for mindst to pensler. En bred facadepensel som tager meget maling op, så du slipper for at dyppe i ét væk, og en lang vinkelpensel til alle svært fremkommelige flader. Tips: Vælg bredde på penslen efter træpanelets bredde. Er panelet cirka 10 cm, vælger du en 100 mm pensel som dækker hele panelets bredde. Så går arbejdet nemmere og hurtigere! Husk også at have penslen nok til alle, der skal male. Og har du et forlængerskaft ved hånden, bliver projektet endnu nemmere. Så kan du nå længere både fra jorden og fra stigen, og du skåner din ryg, skuldre og arme.
 • Skal man tørre overflødig olie væk, når man olierer terrassen?
  Overskydende olie skal tørres væk inden den overflade-tørrer og bliver grim. Læg oliekludene i en lufttæt og ikke brændbar beholder så snart du er færdig med dem – de kan selvantænde! Kom eventuelt vand i beholderen eller brænd kludene så snart som muligt.
 • Hvordan ved man, at det er tid til at male vinduet?
  Gå vinduerne efter hvert år. Hvis du ser revner og sprækker i bunden af vinduerne, er det et tegn på at tiden er inde til at male. Det er her, hvor vinduerne er mest følsomme. Hvis vinduet er godt, er det nok at male bundstykket og ca. 20 cm op ad siderne. Men husk på, at selvom man kun maler bundstykket, skal det gøres grundigt.
 • Hvilken maling skal man bruge til vinduet?
  Vinduer er dårligere isoleret end andre dele af facaden og udsættes konstant for fugt og kondens på grund af temperaturforskellen inde og ude. Derfor er det vigtigt at male vinduet udvendigt med en udendørs vinduesmaling og indersiden med en indendørs træmaling. Følg altid malingsproducentens anvisninger. Det er vigtigt at vinduet er ordentligt grundet også udvendigt med en grundingsolie under malingen. Lad grundolien ”trække” i max. 30-60 minutter inden du overmaler det.
 • Kan man oliere terrassen, når solen skinner?
  Undgå at oliere i stærkt solskin. Så kan olien nå at tørre inden den er trængt ordentligt ind i træet. Start heller ikke for sent ud på aftenen, da du risikerer at duggen lægger sig inden olien er tør.
 • Hvordan maler man havemøbler?
  Husk at nyt trykimprægneret træ indeholder skimmel- og mughæmmende additiver, der gør det uegnet til maling direkte. Først efter et år kan det males med dækmaling eller lak. Ubehandlet træ, der skal males med dækkende maling, skal først imprægneres med almindelig basisolie. Slib derefter med fint sandpapir, før du maler med en dækkende udendørs maling. Mal kanterne og detaljerne først. Tag lidt maling på penslen og mal tyndt, ellers vil malingen rende. Malingen dækker bedre, hvis du maler flere lag. For at få en glat overflade skal du afslutte med en lille stryg over malingen modsat det, du allerede har malet. Det ses nemlig ikke, hvor du løfter penslen ud af den våde maling, hvorimod det ses hvor du lægger den i.
 • Hvordan klargør man havemøbler til maling/oliering?
  Alle flader som skal olieres eller males skal først rengøres med grundrens. Er overfladen angrebet af svamp rengøres den med algefjerner. Skyl nøje efter med vand. Gammel, løstsiddende maling skrabes bort. I kroge og hjørner kan du anvende en lille trekantskraber, på de større flader en farveskraber. Slib derefter overfladerne med et slibepapir for at fjerne splinter og ujævnheder.

Spørg os

Se alle svar

eller

Kontakt os