Gør-det-selv reol af bogkasser

Se filmen

Skab din egen reol med stablede, malede bogkasser – Hyggeligt og funktionelt!

Løse nips og andre ting og sager ender ofte gemt væk i en skuffe eller krog. I bogkasse reolen kommer tingene til sin ret. Bøger, porcelæn og smykker er nogle af de ting, som kan flytte ind i bogkasserne.

I projektet her fulgte vi Julia, som gav sin bogkasse reol farve og stablede den asymmetrisk som et stilfuldt element i rummet.

Sværhedsgrad
Let
Tid
3 timer

Trin-for-trin

 1. 1
  Forberedelse
 2. 2
  Maskere
 3. 3
  Påfør primer
 4. 4
  Male
 5. 5
  Slutresultatet
 1. 1

  Forberedelse

  Gør-det-selv reol

  Forberedelsen har enorm betydning for det endelige resultat.

  Julia begynder derfor med at slibe træet for at få en god overflade som malingen kan fæstne på. Lige så vigtigt er det, at alt støv er fjernet inden påføring af maling. Julia bruger en grov mikrofiber klud, der effektivt fjerner støv. Den er også god til at fjerne snavs og andre pletter.

  Tips:

  Maling og slibning har en grundlæggende ting til fælles – det skal udføres i træets fiberretning.
 2. 2

  Maskere

  Malede bogkasser

  Brug en god malertape for at få helt skarpe linier.

  Ideen er at få et varieret udseende på bogkasse reolen med forskellige farvekombinationer. Nogle bogkasser males kun indeni, andre udenpå, og måske nogle skal forblive umalede og rå. Du kan også nøjes med at male kassen i bunden. For at få et perfekt slutresultat med skarpe og fine kanter bruger Julia gul Platinum malertape til indendørs brug.

 3. 3

  Påfør primer

  Hjemmelavet reol af malede bogkasser

  Først grunder Julia de overflader som senere skal males.

  En Elite minirulle til glatte overflader anvendes til de større flader og en Elite lakpensel bruges til kanter, hjørner og overflader, hvor det er vanskeligt at komme til med rullen.

  Tips:

  På undersiden af kassen slår Julia et søm i hvert hjørne. Når kassen er løftet lidt, er det lettere at male pænt langs kanterne.
 4. 4

  Male

  Gør-det-selv reol

  Når første lag grundmaling er tørt, gives yderligere to lag dækkende maling.

  For at opnå bedre præcision og komme nemmere til i hjørnerne, anvendes en Platinum skrå lakpensel til indersiden samt bunden og en Elite minirulle til glatte flader til de større overflader. Efter det sidste lag skal tapen fjernes, og kasserne skal nu blot tørre en sidste gang.

 5. 5

  Slutresultatet

  Et personligt udtryk.

  Bogkasser i forskellige størrelser, godt maleværktøj og maling er alt hvad Julia skulle bruge til hendes bogkasse-projekt. Hvordan kasserne males og stables afgøres ud fra personlig stil, men for at lette arbejdet er det godt at starte med en plan for selve maleopgaven. Julia valgte at bruge en blanding af hvid, grå og træfarvet, samt en mat blå og grøn maling.

  Slutresultatet blev en fin opbevaringsløsning, der let kan stables om og ændres, når du har lyst til et nyt udtryk i hjemmet.

  Hjemmelavet reol af malede bogkasser

  Har du lyst til at følge Julia i flere af hendes kreative gør-det-selv projekter? Så se for eksempel hvordan hun med nogle enkle dekorative elementer skaber en unik og rustik udsmykning til hendes stue.