Farver man kan stole på

Se filmen

Savner du inspiration til et kreativt gør-det-selv projekt? Her får du en billig og nem måde at puste nyt liv i indretningen.

Taburetter er lette at placere og flytte rundt, når du ønsker at tilbyde ekstra siddepladser eller som flader til opbevaring. Lige så lette er de at stable eller gemme væk, når de ikke bruges.

Julia havde flere umalede træ-taburetter, som trængte til mere karakter. Målet var, at de skulle matche husets øvrige møbler, og derfor blev sæder og ben malet i forskellige farver og mønstre. Til hjælp tog Julia en god pensel, malertape, slibesvamp og en mikrofiber klud.

Vi fulgte Julia i hendes gør-det-selv projekt.

Sværhedsgrad
Let
Tid
2 timer

Trin-for-trin

 1. 1
  Forberedelse
 2. 2
  Maskering
 3. 3
  Male
 4. 4
  Slutresultatet
 1. 1

  Forberedelse

  Begynd med at slibe fladen.

  Julia skal i gang med et kreativt gør-det-selv projekt, hvor hun vil opfriske nogle gamle taburetter. Hun starter med at slibe taburetternes sæder og ben med en slibesvamp fra Mirka. Det støv, der lægger sig på overfladen af træet, tørrer hun af med en mikrofiber klud.

  Kreativt gør-det-selv projekt - Male taburetter
 2. 2

  Maskering

  Brug malertape til at skabe mønstre.

  Med en enkel skitse som udgangspunkt, opdeler Julia taburetternes ben i forskellige overflader ved hjælp af malertape. Nogle af taburetterne får et krydsmønster tværs over sædet. For at lave markeringerne bruger Julia forskellige bredder af Platinum gul indendørs tape – 38 mm til sæderne og 25 mm på den smalle kant rundt om sædet.

  Male taburetter
 3. 3

  Male

  Male taburetter

  Malearbejdet.

  Julia påfører grundmaling og lad det så tørre. Derefter påfører hun to lag dækkende maling med en Platinum skråstillet lakpensel. På de store flader kan du også bruge en minirulle. Tapen fjernes umiddelbart derefter, mens det sidste lag maling stadig er vådt. Julia bruger pensler i forskellige bredder til forskellige størrelser af overflader.

  Male taburetter
 4. 4

  Slutresultatet

  Et personligt præg.

  På enkel vis gav Julia hendes taburetter et ordentlig løft med farver og iøjnefaldende mønstre.

  Savner du mere inspiration til et kreativt gør-det-selv projekt? Så følg her hvordan Julia også gav sine puder et personligt præg.

  Kreativt gør-det-selv projekt - Male taburetter
  kreativt gør-det-selv projekt