5 myter om at male

Penslen har ingen betydning for slutresultatet og malerullen bruger man kun indendørs. Eller hvad? Vi ser nærmere på fem almindelige påstande om at male.

 1. Myte #1: Resultatet bliver det samme uanset hvilken pensel jeg vælger.

  FORKERT.

  At male med en rigtigt god pensel giver mange fordele. Du får et mere behageligt greb, bedre dækkeevne, bedre malingsoptagelse og en klart flottere finish. Og hvis du passer godt på din kvalitetspensel mellem projekterne, så sparer du både tid og penge, samt får et bedre resultat sammenlignet med en brug-og-smid-ud pensel.

 2. Myte #2: Det er ikke særligt vigtigt at rengøre og forberede underlaget før jeg maler eller tapetserer.

  FORKERT.

  Med en ren og jævn overflade går arbejdet lettere og du får et resultat, som holder sig fint længere. Du risikerer ikke at malingen eller tapetet slipper fra overfladen, eller at smuds, knaster og andet slår igennem og giver grimme plamager.

 3. Myte #3: Uanset opgaven er det fint at bruge den samme pensel eller rulle som jeg plejer.

  FORKERT.

  Det malerværktøj du har brug for, når du ønsker et flot resultat, afhænger fuldstændigt af hvad du skal male. Der findes pensler som er særligt udviklede til for eksempel lister, vægge eller vinduer. Det samme gælder for maleruller, som er sammensat forskelligt og beregnet til henholdsvis glatte, jævne og grove flader.

 4. Myte #4: Jeg har ikke brug for et forlængerskaft, når jeg skal male store flader.

  FORKERT.

  Du bestemmer selvfølgelig selv, men at male store flader kan være meget anstrengende. Men ved at anvende et forlængerskaft til rullen, får du en betydeligt mere skånsom arbejdsstilling og sparer mange kræfter. Sørg også for at holde pauser, hvis du har store flader, der skal males.

 5. Myte #5: En malerulle bruger du kun indendørs.

  FORKERT.

  Malerullen er et udmærket værktøj udendørs også, og gør arbejdet meget hurtigere når du for eksempel olierer træterrassen eller maler træfacaden.