Sådan opbevarer du penslen i pauserne

Indimellem må man have en pause. Men hvad gør man med pensler og maleruller, så malingen ikke tørrer ud før det er tid til at genoptage arbejdet?

Korrekt opbevaring gør at dit malerværktøj kan holde rigtigt længe, Se her hvordan du bedst passer på dine pensler og ruller, når du har brug for en pause…

 1. Tid til frokost.

  Maleprojektet er igang, men nu er det blevet tid til frokost – eller måske er mørket faldet på. Så er det vigtigt at malerværktøjet opbevares korrekt for at malingen ikke skal tørre ud.

  En korrekt opbevaring af dit malerværktøj er simpel. Du laver en slags vacuumpakning, hvor du starter med at dyppe i malingen så penslen/rullen har rigeligt med maling i sig. Så vikler du den ind i en pose og sørger for at den slutter tæt.

  Opbevar det indpakkede malerværktøj køligt. Når du genoptager arbejdet, har du en pensel/rulle som er blød og fin. Husk at pensler aldrig opbevares stående, eftersom det kan ødelægge børsten.

 2. Opbevaring af malerværktøj ved længere pauser.

  Tips!

  Når du maler med Platinum facadepensel eller præcisionspensel, kan du holde lidt længere pauser. Disse pensler har nemlig et smart etui som holder den malingsmættede pensel fugtig. Precision holdes fugtig i op til 72 timer, og facadepenslen i op til 2 uger i deres etui.

  Hvis du ved at der vil gå flere døgn inden du fortsætter med at male, anbefaler vi i stedet at du rengør malerværktøjet.

  Skyl det grundigt i koldt eller lunkent vand indtil vandet er klart. Brug så lidt sæbe til at fjerne eventuelle rester og skyl igen. Husk at skylle penslen inden brug næste gang.

  Her kan du læse mere om vores Platinum pensler med opbevaringsetui:

  Platinum facadepensel og Platinum Precision