Krydderivæg - Væggen der vokser

Se filmen

Flot, nyttigt, velduftende – og ikke mindst grønt!

Hvis pladsen i haven er begrænset, eller hvis du bare vil have et lidt anderledes arrangement, er en krydderi-væg i flere etager både en praktisk og smuk løsning. Planterne ender i rampelyset og bliver et grønt indslag, f.eks op ad et espalier. Desuden er det nemt at klippe de blade og grene, som skal bruges til madlavningen. Alt du behøver er maling, zink kasser, en træplade, dobbeltklæbende tape og noget at male med.

Sværhedsgrad
Middel
Tid
2 timer

Trin-for-trin

 1. 1
  Forberedelse
 2. 2
  Male
 3. 3
  Efterbehandling
 4. 4
  Slutresultatet
 1. 1

  Forberedelse

  Krydderi-væg der vokser

  Efter aftørring af det ubehandlede træpanel med en tør mikrofiber klud, ruller Julia det med hvid grundmaling. Ved sprækker bruges en pensel til at dække alt. Bygger du en krydderivæg fra bunden, bør træet dækmales en gang før du sætter det sammen, for at undgå sprækker når træet tørrer.

  Krydderi-væg
 2. 2

  Male

  Når overfladen er tør, gentages proceduren med to lag sort murmaling. Det giver træet et mat, skoletavle-lignende udseende.

  Male krydderivæg
 3. 3

  Efterbehandling

  Krydderivæggen der vokser

  Til at fæstne zink kasserne bruger Julia en stærk dobbeltklæbende tape til udendørs brug. To lange strimler sættes vandret på bagsiden af kasserne. De skal derefter trykkes på træpladen når den ligger ned. Væggen er nu klar til at blive sat op og fyldt med jord og planter.

  Krydderivæggen der vokser
 4. 4

  Slutresultatet

  Oregano, salvie og andre velsmagende planter sættes ofte i blomsterkasser eller potter i vindueskarmen. Julia valgte en anden løsning. Med zink kasser og mat murmaling forvandlede hun en simpel træplade til en fin krydderivæg.

  Savner du mere inspiration til gør-det-selv projekterne? Så se også denne artikel, der viser, hvordan Julia gav sine terracotta-krukker sit eget personlige præg.

  Krydderivæg der vokser
  Krydderivæggen der vokser