Maling af klassiske krukker med et trendy look

Se filmen

Klassiske terrakottakrukker behøver ikke at ligne klassiske krukker. Du kan vælge din egen stil med farver og sammensætte dine egne mønstre. Det personlige touch forstærkes med malede plantepinde.

Maling af udendørs krukker og terracotta potter er en enkel måde at få en fin udsmykning både inden- og udendørs. Vi fulgte Julia i hendes projekt med at male krukker.

Julia har en række terrakottakrukker i to forskellige størrelser og vælger at lave to forskellige mønstre på krukkerne – en variant med striber med varierende mellemrum, og en med et ensartet trekantsmønster. Mønster og farver kan naturligvis kombineres efter smag og behag. Julia veksler mellem guld, turkis og hvid.

Sværhedsgrad
Let
Tid
1 time

Trin-for-trin

 1. 1
  Forberedelse
 2. 2
  Male krukker
 3. 3
  Male plantepinde
 1. 1

  Forberedelse

  Giv dine lerkrukker nyt liv med maling
  Forny dine krukker med maling

  Klargør krukkerne.

  For at få et godt slutresultat skal den flade, der skal males, være i god stand. Sørg for at krukkerne er rene og tørre inden arbejdet påbegyndes. Bordet, som du arbejder på, skal afdækkes for at beskytte med stænk og dryp.

  Giv dine krukker nyt liv

  Brug malertape for at få skarpe kanter.

  Tapen trykkes godt til mod underlaget og skal række lidt nedenfor krukkens kanter.

 2. 2

  Male krukker

  Mal på krukke

  Mal krukkerne to gange.

  Når tapen er monteret og mønstret markeret, maler Julia 2 gange med en lille Platinum ovalpensel. Derefter fjernes tapen med det samme og malingen skal tørre.

  Nu er de malede krukker klar til brug!

  Kreative terracottakrukker
 3. 3

  Male plantepinde

  Plantepinde

  Plantepindene hjælper dig med at genkende urterne.

  Derefter males et antal ubehandlede plantepinde 2 gange med vinduesmaling og en Platinum skråstillet lakpensel. Når malingen er tør skrives navnene på grøntsagerne eller krydderurterne med en tuschpen. Pindene er færdige og kan stikkes i krukkerne.

  Tips!

  Sæt et lille stykke tape på den ende af pinden som skal stikkes ned i jorden, så kan du holde på pinden mens du maler uden at få maling på hænderne.
  Hjemmelavet malet krukke

  Leder du efter mere inspiration?

  Har du mod på flere gør-det-selv projekter? Så kan du her se hvordan Julia bygger en hel krydderivæg.