Sådan gør du med rullen, når du har malet

Har du brugt en rulle og spekulerer på, hvad du skal gøre med den, når du er færdig med at male? Vi ved, at mange gør-det-selv-folk føler sig usikre på det spørgsmål. Fordi en rulle absorberer meget maling, kræves der store mængder vand for at få den ordentligt ren, så det er mest bæredygtigt at smide din brugte rulle ud og købe en ny til næste projekt.

  Sammen med forskningsinstituttet RISE har vi undersøgt, hvordan du tager hånd om dine brugte malerværktøjer på en bæredygtig måde. Undersøgelsen viste os, at 55 %* vasker deres ruller direkte i vasken, hvilket betyder, at plastik, metaller og andre farlige stoffer fra malingen ender direkte i afløbene. Disse typer af farvestoffer kan ikke opfanges i rensningsanlægget, hvilket betyder, at farlige stoffer udledes direkte i naturen, hvor de har en skadelig effekt på miljøet. Vores forskning viser, at den mest bæredygtige måde er at smide rullerne ud efter brug. Nedenfor beskriver vi, hvordan du skal gøre.

  *Kilde: RISE, 2021

  Male med rulle i bakke

  1. Skrab malingen af

  Brug en rulleskraber for at få så meget maling ud af rullen som muligt. Ved at bruge en rulleskraber kan du gemme op til 64 % af malingen i rullen*, hvilket svarer til cirka 1-2 m² maling, afhængig af hvilken rulle du har brugt. Maling du kan genbruge til andre projekter i stedet for at smide ud!

  *Kilde: RISE, 2021 (testet på ruller fra Anza-serien)

  Skrabe maling af rulle med rulleskraber

  2. Vil du fortsætte med at male? Pak rulle i plast!

  Skal du fortsætte med at bruge rullen med samme maling? Sørg da for at pakke din rulle tæt ind med plastfolie eller læg den i en plastikpose, så den forbliver fugtig. Så kan du bruge den igen dagen efter. Når du er færdig med din rulle, kan du lægge den på noget dækpapir eller avispapir og lade den tørre helt.

  Rulle skrabet fri for maling
  Rullen ligger til tørre

  3. Smid væk

  Når du er færdig med at male med din rulle og den er tørret helt, så smid den ud som småt brændbart.

  Tips!

  Har du også pensler, der skal passes på? Vi viser, hvordan du kan vaske og genbruge dem her: Pas på og rengør dine pensler
  Smid rullen væk