Male trappe - Sådan gør du trin-for-trin

Se filmen

Skal du male trappe? Så får du her vores bedste tips og tricks til et flot og holdbart resultat.

En trappe gør mere end at tage os op og ned i huset. Den er ofte placeret på en måde, som giver den en fremtrædende rolle i indretningen. Her viser vi, hvordan du forbereder og maler / renoverer trappe på en måde, så den holder sig fin længe.

Sværhedsgrad
Middel
Tid
3 dage

Trin-for-trin

 1. 1
  Forarbejde
 2. 2
  Maling
 3. 3
  Færdigt arbejde!
 1. 1

  Forarbejde

  Inden du begynder at male trappen.

  Start med at afdække alle gulve ordentligt. Vask derefter alle de flader, som skal males, med malerens. Kom grundigt ud i hjørner, vinkler og kroge. Lad det tørrer og skrab alle ujævnheder og eventuelle gamle løstsiddende malingsrester. Bagefter sliber du overfladen for at malingen skal hæfte bedre. Tør overfladen helt ren med en grov mikrofiberklud.

  Slibe overflade

  Påfør knastelak på eventuelle knaster med en pensel. Uden dette er der stor risiko for at knasterne slår igennem over tid.

  Søm- og skruehuller og andre ujævnheder eller småskader udfyldes med spartelmasse. Lad det tørre og slib efter. Derefter spartler og sliber du yderligere en gang, denne gang også på de lakerede knaster. Tør overfladerne rene og beskyt væggen med malertape.

  Påføre knastelak
 2. 2

  Maling

  Planlæg hvordan du kommer op og ned.

  Hvis  det er nødvendigt at anvende trappen mens projektet står på, så kan du male hvert andet trappetrin. Marker de trin der ikke skal males, fx. med et kryds med malertape, så det er nemt at holde styr på.

  Male trappeopgang

  Start med en lille pensel og mal langs kanterne på hvert trin. Minirullesættet bruger du på trinene og de andre større flader. Stryg efter med en bred pensel eller modler hvis du vil have en helt glat overflade.

  Mal siderne med en pensel – en skrå pensel og en kort vinkelpensel er et godt tip. Lad tørre og mal derefter igen.

  Male trappeopgang
  Male trappe
 3. 3

  Færdigt arbejde!

  Tør gulvet af og nyd din fine trappe! Tillykke med resultatet.

  Har du mod på mere, nu da du er færdig med at male trappe, så se alle vores gør-det-selv film på Youtube kanalen “Anza Måleriverktyg” under den danske playliste “Maletips – Sådan maler du”.

  Du kan også gå direkte til guiden for hvordan man maler gulv.