Gulvlakering - Sådan gør du trin-for-trin

Se filmen

Er trægulvet derhjemme blevet slidt og kedeligt?

Ved at lakere dit gulv, kan du sagtens give det nyt liv og glans. Derudover går det virkeligt hurtigt og er faktisk ganske enkelt, så længe du har de rette værktøjer til at hjælpe dig. Vores guide hjælper dig med din gulvlakering så du kan få et funklende, flot resultat.

Sværhedsgrad
Let

Trin-for-trin

 1. 1
  Forarbejde.
 2. 2
  Lakering af trægulv.
 3. 3
  Alternativer til oliering.
 1. 1

  Forarbejde.

  Fjern dine møbler og eventuelle tæpper fra gulvet. Bagefter er det tid til at begynde at vaske gulvet. Her kan du bruge Anzas mikrofiber moppe, som du fugter med et rengøringsmiddel, der er egnet til trægulve. Hvis du har et slibeværktøj med velcro, kan du fastgøre moppen på det og bruge et forlængerskaft til at få en mere effektiv arbejdsgang. Så lader du gulvet tørre.

  Slibeværktøj med moppe på gulv

  Når du har rengjort gulvet er det blevet tid til at slibe det mat i overfladen. Sæt et slibepapir på slibeværktøjet med velcro, og monter slibeværktøjet på et forlængerskaft for at øge din rækkevidde og få en mere ergonomisk korrekt arbejdsstilling.

  Tør derefter slibestøvet væk fra gulvet med mikrofiber moppen. Husk at dække listerne med tape eller dækplast for at undgå at få lakstænk på dem. Nu er det blevet tid til selve lakeringen.

  Slibepapir med velcro på slibeværktøj
 2. 2

  Lakering af trægulv.

  Nu kan du endelig gå i gang med din gulvlakering. Start med at bruge en pensel til at male langs kanterne og de mere svært fremkommelige områder på gulvet. Derefter anbefaler vi at bruge en rulle til at påføre lakken på de store flader. Det er simpelthen mest bekvemt. Det er også muligt at bruge en gulvlak pensel til at påføre malingen på gulvet, hvis du hellere vil det.

  Lad lakken hærde ordentligt ind i gulvet, inden du sætter dine møbler tilbage og nyder dit fine skinnende gulv.

  Gulvlakering langs kanterne
  Lakere gulv med rulle
 3. 3

  Alternativer til oliering.

  Vil du hellere male gulvet?

  Har du mere lyst til at give dit trægulv en dækkende farve, der frisker op i rummet, så kan du også sagtens vælge det i stedet. Se mere om hvordan du gør det i artiklen Maling af trægulv.