5 smarte malerværktøjer du ikke kendte til

Pensel, rulle og maling er en forudsætning for at male, men der findes mange smarte malerværktøjer i tillæg. Her ses malerværktøj, som gør arbejdet hurtigere, nemmere og bedre.

 1. Rulleskraber

  Skrab malingen ud af rulle med en rulleskraber inden du skyller malerullen igennem. Så kommer det meste maling tilbage i spanden samtidigt med at der går mindre vand til spilde til rengøringen. Nemt og miljøvenligt.

  Skrape for malerull
 2. Tapetkniv med hylster

  En tapetkniv som er super nem at bruge eftersom man lægger den som et strygejern mod underlaget. Og man kan opbevare den i et lille hylster som medfølger.

  Kniv for tapet
 3. Bakkeindsats

  Med en bakkeindsats kan du bruge den samme rullebakke flere gange. Når du skifter farve eller når du er færdig med projektet, så skifter du helt simpelt til en ny bakkeindsats. På den måde risikerer du ikke at få gammel maling i den nye og du har din rullebakke intakt til næste gang det er tid til at male.

  Bakkeindsatsen fås i samme størrelser som rullebakken.

  Bakkeindsats
 4. Skraber med hammerhoved

  At skrabe facaden kan være hårdt arbejde. Skraberen med hammerhoved har hårdmetalskær som kommer til helt ind til kanten, samt et komfortabelt tohånds greb. Skulle du finde et sømhoved der stikker ud, så slår du det let ind på plads med hammerhovedet. Skrabe er forlængbar, hvilket vil sige at den passer på et forlængerskaft. Det gør at du hurtigt kan nå meget længere.

 5. Grov mikrofibermoppe til slibeværktøj

  mikrofiberklud

  For at opnå det bedste resultat når du maler, er det vigtigt med en ren overflade. Mikrofibermoppen kan bruges på et slibeværktøj, eventuelt monteret på forlængerskaft for øget rækkevidde. Den bruges fugtig til rengøring af loft og væg inden du maler eller tapetserer, eller tør til at fjerne slibestøv hurtigt og nemt. Moppens sammensætning gør arbejdet nemt og friktionsfrit. Kan maskinvaskes i 60°C.

  Der findes mange andre smarte malerværktøjer.

  denne side har vi samlet alle vores artikler om malerværktøjer. Du kan også se alle vores gør-det-selv film på Youtube kanalen “Anza Måleriverktyg” under den danske playliste “Maletips – Sådan maler du”.