Mal huset på den halve tid

Se filmen

Mal hurtigere med disse fire tips.

Trænger din træbeklædning til en kærlig hånd? At træbeskytte eller male huset kan føles som en stor opgave, men det kan faktisk gøres hurtigere end du tror. Her giver vi fire tips, som kan spare dig kostbar tid.

 1. Færre dyp

  Penslen er det klassiske værktøj til at male træbeklædning, men…

  Med en rulle får du betydeligt mere maling op og kan dermed dække større flader inden du behøver dyppe i malingen igen. Du har dog stadig brug for at stryge efter med en pensel for at få et jævnt og dækkende lag maling.

 2. Øg rækkevidden

  Og spar ture op og ned ad stigen.

  Et forlængerskaft gør at du når længere og dermed mindsker behovet for at flytte rundt på stigen. Det giver også bedre ergonomi og er mere behageligt for kroppen i det hele taget. Brug Anzas vinklede facadepensel, som gør at du når meget længere på samme tid.

 3. Vælg et kvalitets værktøj

  Kvalitetsværktøj lønner sig.

  Uanset om du maler med rulle eller pensel, så lønner det sig at vælge et malerværktøj i høj kvalitet. Et kvalitetsprodukt tager mere maling op og dækker bedre, hvilket sparer dig tid gennem færre dyp. Kvaliteten gør det også lettere at få den rigtige tykkelse i malingslaget.

 4. Tænk på detaljerne når du køber ind

  Planlæg arbejdet.

  Sørg for at du har alle de relevante malerværktøjer til rådighed for at slippe for ekstra ture til byggemarkedet. Små detaljer kan også spare tid, for eksempel en spandeholder som gør at du altid har malingen i bekvem afstand når du står på stigen.

  To pensler arbejder dobbelt så hurtigt, så er der flere der skal male træbeklædning, så sørg for at have malerværktøj nok til alle. I kan også vælge, at der er en person der ruller mens den anden stryger efter med pensel. Så går arbejdet rigtigt hurtigt!

 5. Styr på teknikken?

  Er du i tvivl om, hvordan du skal gribe projektet an, så kan du sætte dig ind i processen ved hjælp af vores mange artikler her på siden. Til de fleste følger der også en video med.

  Skal du male huset, kan du for eksempel starte med at se vores artikel: Male udendørs – Sådan gør du trin-for-trin.

  God fornøjelse – og held & lykke med projektet!