Vinduesmaling - Undgå de tre hyppigste fejl

Undgå disse tre faldgruber når du maler vinduer.

Vinduesmaling kræver altid en del arbejde, særligt hvis vinduerne er slidte og må repareres først. Vi får af og til spørgsmål fra gør-det-selv’ere som er rendt ind i problemer med slutresultatet. Her er de mest hyppigt forekommende faldgruber, som du bør undgå.

 1. Vinduer ødelægges af fugt

  Glatte kit ud med kittekniv

  Sørg for at kontrollere at glas og kit er intakt, inden du maler. Hvis ikke kan fugten trænge ind i træet og dit malerprojekt har i så fald været forgæves.

  Se hvordan du kitter vinduer her.

 2. Vinduet kan ikke lukkes.

  Hvis vindueskarm og rammer har været malet flere gange, kan det være nødvendigt at skrabe, ellers bliver malings lagene for tykke. Inden du lukker vinduet, må du vente til malingen er ordentligt tør og hærdet op.

  Skrabe vinduesrammer
 3. Det kommer maling på ruden

  Male vinduer

  Brug en pensel, som er beregnet til netop vinduer og præcisionsarbejde. Vi foreslår Platinum Precision eller oval pensel for at male kanter og helt ind til glasset. Så får du bedre kontrol over arbejdet.

  Afdæk alt det der ikke skal males. Anvend Anza malertape til udendørs brug for helt skarpe kanter. Vil du være sikker på ikke at misse noget og få et perfekt resultat med din vinduesmaling? Så se vores instruktionsfilm om hvordan man maler vinduer trin-for-trin.

  Og skulle uheldet være ude og du har fået maling på ruden, så fortvivl ikke! En vinduesskraber hjælper dig med at få stænk og rester af vinduet uden af ridse glasset.