Tapetsere omkring vinduer - Sådan gør du trin-for-trin

Den rette metode gør det nemt at lykkes.

At tapetsere omkring vinduer og døre er ikke særlig svært, men kræver en særlig måde at arbejde på. Vores guide hjælper dig med at udføre jobbet trin for trin for at få et godt resultat.

Sværhedsgrad
Middel

Trin-for-trin

 1. 1
  Påfør lim
 2. 2
  Træk banen op og tilpas mønstret
 3. 3
  Skær af og stryg tapetet fast
 1. 1

  Påfør lim

  Påfør lim med en pensel på overfladen, der skal tapetseres, og også lidt ud på vinduesrammen eller dørkarmen. Så dækker tapetet eventuelle mellemrum.

  Tips!

  Hvis du arbejder med papirstapet, må du påføre lim på tapetbanerne i stedet for direkte på væggen, som du kan med non-woven tapet.
  Påføre tapetlim med pensel
 2. 2

  Træk banen op og tilpas mønstret

  Træk tapetbanen op til den rette position. Tilpas mønstret med den foregående bane, hvis du bruger mønstret tapet. Vil du vide mere om mønstertilpasning? Læs vores guide: Mønstertilpasning af tapet

  Mønstertilpasning
 3. 3

  Skær af og stryg tapetet fast

  Stryg tapetet fast med tapetværktøjet langs siden af vinduesrammen og skær tapetet med tapetkniven.

  Klip så et snit mod vinduesrammens hjørne med tapetsaksen for at mindske spændinger i tapetet. Stryg tapetet fast på den nedre og øvre vinduesramme.

  Klippe tapet - mønstertilpasning
  Tapetsering ved vinduer
  Tapetsering omkring vinduer

  Nu har du styr på at tapetsere omkring vinduer. Brug samme metode når du skal tapetsere langs dørkarme. Læs mere om tapetsering i vores guide: Tapetsering – sådan gør du trin-for-trin

  Har du mod på mere, så se alle vores gør-det-selv film på Youtube kanalen “Anza Måleriverktyg” under den danske playliste “Maletips – Sådan maler du”.