Penselskolen - Vælg den rigtige pensel til opgaven

Du behøver ikke et helt arsenal med pensler for hver enkelt opgave. Men forskellige pensler har forskellige anvendelsesområder og egenskaber.

Vælg den rette pensel til opgaven, så bliver dit arbejde meget nemmere og du får et bedre resultat.

 1. Facadepensel

  Træfacader er som bekendt store og underlaget er ofte krævende for en pensel.

  Derfor er det ikke tilfældigt at facadepensler har en betydeligt større tykkelse end andre pensler. En god facadepensel skal være rigtigt slidstærk og kunne tage eget maling med op hver gang du dypper den i spanden. Facadepenslen findes i flere størrelser, som du kan vælge efter bredden på dit træpanel.

  Tips!

  Glem ikke at forlængerskaftet til penslen gør, at du sparer både tid og kræfter!
  Vinklet facadepensel
 2. Vinkelpensel

  En favorit hos mange professionelle malere.

  Den egner sig til facade, terrasse, væg, loft og gulv. Vinkel penslen gør det nemmere at male i hjørner og på svært fremkommelige steder, og den er et udmærket supplement til rullen eller facadepenslen. Vinkelpenslen er ofte en favorit hos proffen, da vinklen giver bedre kraft når du maler og du skåner håndled og arme.

  Vinkelpenslen findes i både en kort og en lang udgave. Lange vinkelpensler har et længere skaft, hvilket gør, at du når bedre, når du maler højt eller har brug for ekstra rækkevidde. En lang vinkelpensel er derfor god som supplement til din rulle- eller facadepensel, når du skal male langs kanter, hjørner eller lister. Den fungerer derfor godt til projekter både indendørs og udendørs. En kortvinklet pensel har et kortere skaft og egner sig godt til indendørs maling, fx til maling af forskellige typer træværk eller til beskæring.

   

  Lang vinkelpensel
 3. Lakpensel

  Udviklet til maling af for eksempel døre og invendigt træværk.

  Lakpensler er specielt fremstillet til maling af fx døre og træværk. Du kan vælge mellem enten en klassisk flad lakpensel eller en skråpensel. En skråpensel har skrå børster, der gør det nemmere at se og have styr på, hvordan penslen ligger mod overfladen, og er derfor at foretrække, når du har brug for lidt mere præcision i dit maleri.

  Lakpensler fås i mange forskellige størrelser, så du nemt kan tilpasse penslens bredde til den overflade, du skal male på. Skal du male på større, plane flader, anbefales en bred pensel fra 50 mm og opad, og skal du male på mindre flader eller en overflade med mange detaljer, bør du vælge en med en mindre bredde omkring 25-35 mm.

  Lakpensel
 4. Præcisionspensel

  Platinum Precision-penslen er vores bedste valg for brugere som ønsker den suverænt flotteste finish til detaljerne.

  Penslen er velegnet til at male mindre flader, som kræver præcision, samt skarpe kanter. Penslen har en TriTech™ teknologi som giver perfekte lige linjer, hjørner og detaljer. Den leveres desuden med et lufttæt etui som beskytter det trekantede penselhoved og gør at en malingsmættet pensel kan ligge tre døgn uden at tørre ind.

  Precision pensel
 5. Rundpensel

  En smal pensel og som navnet antyder er den rund.

  En rundpensel giver god præcision når du skal male sprosser og profiler.

  Grunde sprosser
 6. Ovalpensel

  Med en ovalpensel går du sjældent galt i byen.

  Den får en pensel med to bredder og som er særligt god til præcisionsmaling. Et passende valg, når du skal male vinduer, døre og meget andet indendørs træværk, som kræver præcision, men hvor du stadig gerne vil tage godt med maling med op for hvert dyp.

  Rustbeskytte hjørnebeslag
 7. Træoliepensel

  Træoliepensler bruges til at oliere og lasere terrasse-, facade- eller udendørsmøbler i træ. Anzas Elite træoliepensel hjælper med at få et tyndt og jævnt lag, som minimerer risikoen for revner i malingen. Det fungerer også godt som et supplement til vores 2-i-1 terrasseværktøj til at få adgang til hjørner og svært tilgængelige detaljer.

  træoliepensel