5 myter om at tapetsere

Har du styr på at tapetsere?

Er det virkeligt okay at skubbe tapetbanen på plads, hvis den er havnet forkert? Er lim bare lim? Vi ser nærmere på fem klassiske misforståelser om tapetsering.

  1. "Det er vel bare at sætte det nye tapet oven på det gamle."

    Det gamle tapet spiller en større rolle end man måske lige går og tror. Først og fremmest skal underlaget være jævnt og rent. Du må derfor fjerne gammelt, løstsiddende tapet, og du må slibe og spartle efter behov. Hvis det gamle tapet har en farve som adskiller sig væsentligt fra det nye, bør du grundmale væggen før du tapetserer om.

  2. "Havner tapetbanen forkert, kan du bare skubbe den på plads."

    Det kan du godt gøre, men du risikerer altså at tapetet flænger og går i stykker. En betydeligt bedre måde er, at tage banen helt ned og forsøge igen.

  3. "Lim er lim."

    At vælge den første og den bedste bøtte lim, også kaldet tapetklister, kan ikke anbefales. Forskellige typer af tapet kræver forskellige lim typer. Læs derfor nøje på tapetetiketten inden du køber lim dertil.

  4. "Værktøj er værktøj."

    Det rigtige værktøj i god kvalitet gør altid arbejdet lettere.. Det gælder ikke mindst når du skal tapetsere. Planlæg tapetseringen grundigt og sørg for at du har alt til rådighed inden du går i gang. Har du værktøj gemt fra tidligere, bør du kontrollere hvilken stand det er i. Eksempelvis er det vigtigt at bladet på tapetkniven er skarp, så at tapetet ikke flosser når du skærer i det.

  5. "Man behøver ikke at bruge et lod."

    Vil du være sikker på at du får et tapet som hænger helt lige, så må du sætte tapet banerne op efter et tapetlod (eller vaterpas). Dit øjemål er ikke altid til at stole på…