Oliere havemøbler - Sådan gør du trin-for-trin

Oliere havemøbler: Giv dine havemøbler en frisk gang olie, så holder de sig fine længere.

Havemøbler i træ kan være noget så flotte, men det kræver at du ofrer tid til lidt vedligeholdelse af dem. Du har alt at vinde ved at tage godt hånd om dine træmøbler, for de kan holde i utroligt mange år med den rette pleje.

Giv dem en frisk behandling, når det er tid til at sætte dem frem, så får du en overflade, som er både flot og modstandsdygtig i vind og vejr. Se her hvordan du gør for at oliere dine havemøbler med mindst mulig indsats og optimalt resultat.

Sværhedsgrad
Let
Tid
2 timer

Trin-for-trin

  1. 1
    Vaske og slibe.
  2. 2
    Oliere havemøbler.
  3. 3
    Havemøbler i sæsonens trend farve.
  1. 1

    Vaske og slibe.

    Før du går i gang med at behandle havemøbler, er der brug for en lille smule forberedelse.

    Start med at vaske havemøblerne med vand og børste. Bland gerne trærens i vandet, hvis møblerne er meget beskidte. Skyl efter med vand og lad det tørre.

    Slib overfladen med sandpapir i samme retning som træets fibre for at fjerne ujævnheder. Tør af med en tør mikrofiberklud.

  2. 2

    Oliere havemøbler.

    Undgå direkte solskin.

    Hvis du olierer i direkte solskin, risikerer du at olien tørrer ind før den når at trænge ordentligt ind i træet. Det anbefales heller ikke at starte for sent ud på aftenen, da duggen kan lægge sig før det når at tørre.

    Stryg rigeligt med olie på møblerne.

    Stryg olien på med en pensel i rigelige mængder, så det trænger ordentligt ind. Tør den overskydende olie væk.

    Et godt råd til undersiden af bordben og stole er at stille dem i et lille låg med olie og lade dem suge i en dags tid. På den måde får du en meget stærkere beskyttelse mod den fugt der trænger op fra jorden.

    OBS! Pas på klude med træolie. De kan nemlig selvantænde hvis de ligger fremme. Alle klude skal lægges i vand i en spand med låg og destrueres så snart det er muligt.

    Oliere havemøbler
  3. 3

    Havemøbler i sæsonens trend farve.

    Har du lyst til – og mod på – fornyelse?

    Har du lyst til fornyelse, så kan du i stedet for at oliere vælge at give dine træmøbler en fuldstændig make-over og male dem i en af sæsonens trendige farver. Få tips og gode råd til hvordan du maler træmøbler her.

    For inspiration til andre gør-det-selv projekter, kan du også se alle vores gør-det-selv film på Youtube kanalen “Anza Måleriverktyg” under den danske playliste “Maletips – Sådan maler du”.