Terrasserens og pleje af træterrasse - Sådan gør du trin-for-trin

Se filmen

Terrasserens: Tænk med fødderne, når du behandler træterrassen.

Om sommeren er terrassen det naturlige opholdssted for middage og dovne dage i solen. For at gøre træet modstandsdygtigt over for forskellige påvirkninger og for at skabe en fin overflade, må du give det korrekt pleje. Her er din guide til en perfekt terrasserens af din træterrasse.

Sværhedsgrad
Let
Tid
2 dage

Trin-for-trin

 1. 1
  Forberedelse
 2. 2
  Terrasserens
 3. 3
  Slib terrassen
 4. 4
  Oliering af terrassen
 1. 1

  Forberedelse

  Vi har helt sikkert sagt det før, og vi gør det gerne igen.. Vær omhyggelig med forarbejdet! Så får du de bedste forudsætninger for et godt resultat. Start med at beskytte planter, fliser og alt andet som ikke skal behandles.

 2. 2

  Terrasserens

  Brug vejret til din fordel.

  Udnyt gerne en dag med småregn til at rengøre terrassen, det gør kun arbejdet nemmere. Vandet løsner skidtet fra overfladen og fugten gør at rengøringsmidlet trænger bedre ind uden at tørre ud. Skyl hele terrassen med en haveslange om nødvendigt. Rens så overfladen med vaskekost og terrasserens. Det kan være nødvendigt at bruge algedræber hvis der er svampeangreb i træet. Brug en terrasse skurebørste eller monter vaskekosten på et forlængerskaft, så går arbejdet meget nemmere. Skyl grundigt efter med vand og lad det tørre.

  Forarbejde - Vaske træterrasse
 3. 3

  Slib terrassen

  Barfodsvenlig træterrasse.

  Når træet er rent og tørt, er det tid til at finde slibepapiret frem. Sæt slibepapir på terrasseværktøjet og slib hele overfladen for at fjerne snavs, splinter og ujævnheder. Det findes forskellige kornstørrelser på slibepapir og til terrassen plejer korn 120 at være passende. Afslut ved at fjerne alt støv med støvsuger eller støvbørste – her kan den tørre vaskekost også bruges.

  Slib inden oliering
  Slibe terrasse
 4. 4

  Oliering af terrassen

  Hold øje med vejrudsigten.

  Oliering af terrassen skal udføres, når træet er tørt og køligt. Du må ikke oliere i direkte solskin. Stryg terrasseolien på i træets retning. Det kan både gøres med pensel eller terrasseværktøj. Med terrasseværktøjet går det hurtigst, men det er godt at have en pensel på et langt skaft for at komme ordentligt til i mellemrummene samt i kanter og hjørner. Med et Terrassesæt Plus har du alt hvad du behøver i ét og samme sæt – både pensel, terrasseværktøj og malebakke.

  Tør den overflødige olie væk. Husk at klude, der har været brugt til træolie, kan selvantænde og derfor skal gennemvædes, lægges i en lufttæt beholder og smides ud eller afbrændes efter brug.

  For det bedste resultat!

  Vi anbefaler, at du bruger et terrasseværktøj, så slipper du for synlige overlapningsmærker. Og du får endda både slibebrædt og terrassetrimmer i ét og samme værktøj.
  Terrasseværktøj - påføre

  Tillykke! Nu har du en flot og barfodsvenlig træterrasse. Vask og olier hvert år, så har du en terrasse der uden problemer modstår vejrets kræfter og andre belastninger.

  Har du mod på mere, så se alle vores gør-det-selv film på Youtube kanalen “Anza Måleriverktyg” under den danske playliste “Maletips – Sådan maler du”.

  Terrasse værktøj på forlængerskaft - pleje af træterrassen
  Træoliepensel til detaljerne