Vaske træterrasse

Se filmen

Skrub det gamle år væk med en grundig rengøring.

Når foråret kommer og det er tid til at klargøre træterrassen eller altanen, så er det vigtigt at du starter med at fjerne al gammel træolie, alger og smuds.

Læg lidt ekstra tid i forarbejdet med at vaske træterrasse, så vil du få et smukt slutresultat. Det lover vi.

Sværhedsgrad
Let

Trin-for-trin

 1. 1
  Skylle
 2. 2
  Skrubbe og skure
 3. 3
  Slibe
 1. 1

  Skylle

  Tid til at rengøre terrassen.

  Start med at skylle træterrassen grundigt over med vand. Brug en haveslange og en god terrasse skurebørste.

  En højtryksrenser kan være effektiv til at fjerne snavs, men vi fraråder brug af højtryksrenser, da den kan skade træet. Vil du alligevel benytte den, så vær meget forsigtig med ikke at holde mundstykket for tæt på træet. Det ødelægger overfladen, hvis trykket er for hårdt.

  Vaske træterrasse med haveslange
 2. 2

  Skrubbe og skure

  Ofte er vand faktisk nok til at vaske træterrasse.

  Hvis ikke, kan du bruge en lavtrykssprøjte eller en grov malerulle til at fordele terrassevask eller algedræber jævnt over hele terrassen. Lad det virke så længe som beskrevet på rensemidlet. Det skal ikke tørre ind i træværket.

  Her er der forskel på hvad slags underlag du har og hvad temperatur er udenfor.

  Ny terrasse

  Har du en relativt ny terrasse med trykimprægnerede brædder, er du stadig nødt til at vaske terrassen. Her bør du bruge et mildt rensemiddel, og skrubbe med en blød vaskekost.

  Grånet og slidt terrasse

  Er terrassen grånet og slidt, bør du gå lidt hårdere til værks. Her bør du også skrabe eventuelle løse træfibre og lignende bort. Nogle ønsker at lysne brædderne med et egnet middel; det kan give en god effekt på grånet træværk.

  Fjerne olie fra tidligere behandlet terrasse

  Har du en terrasse som tidligere har været behandlet, så må du bruge et reelt renseprodukt. Her skal rensemidlet virke længere, og det må skrubbes godt med en terrasseskurebørste. Vi anbefaler vores egen terrasse skurebørste, som passer perfekt da den har en hård og slidstærk børste. Og med skaftet sparer du kræfter, skåner kroppen, når større flader og arbejder meget mere effektivt.

  Skrub hele terrassen fri for sidste sæsons snavs og gammel olie. Brug en god terrasse skurebørste med en hård og stærk børste, som effektivt fjerner det gamle skidt. Vi kan anbefale vores egen terrasse skurebørste, som passer perfekt da den har en hård og slidstærk børste.

  Arbejd på et mindre område ad gangen

  Tre terrassebrædder ad gangen er nok. Skrub til alt skidt, fedt og alger løsner op. Brug en spand med vand, og påfør mere vand undervejs mens du skrubber. Dette gør skrubbearbejdet meget nemmere.

  Har du stadig mange olierester bør du vaske terrassen en gang mere. Små pletter kan skrabes forsigtigt væk med en skraber.

  Skyl efter

  Skyl så grundigt efter med haveslangen. En tommelfingerregel er, at du kan stoppe med at skylle terrassen, når vandet holder op med at skumme. Lad træet tørre inden det er tid til at slibe og give det en ny behandling.

  Tips!

  Det er meget lettere at vaske terrasse i regnvejr. Regnen hjælper til med at løsne skidt og rensemidlet tørrer ikke så let ind.
  Lavtrykssprøjte
  Terrasseskrubbe
 3. 3

  Slibe

  Klar til næste trin

  Efter rengøring, er det næste skridt i klargøringen af træterrassen at slibe træet. Det kan du læse mere om i vores artikel Slibe træterrasse. Efter en grundig terrassevask er det vigtigt at terrassen tørrer ordentlig, inden du går videre. Man bruger meget vand til skylleprocessen og det kan tage flere uger ved lave temperaturer – specielt tidligt på foråret – før terrassen er ordentligt tør.

  Du kan også få det samlede overblik over alt hvad der skal til for en komplet klargøring i vores artikel om Korrekt pleje af træterrassen.

  Vi ønsker dig held og lykke med dit terrasse projekt og håber at resultatet bliver en herlig barfodsvenlig overflade!

  Slibe træterrasse