Slibe træterrasse

Har du træterrasse, slipper du ikke for at slibe den!

En sommerklar og barfodsvenlig træterrasse er en nydelse, men kræver årlig vedligeholdelse. Det er heldigvis ikke så slemt, så længe du har det rigtige værktøj og styr på teknikken. For at opnå en perfekt barfodsvenlig overflade, er det vigtigt at slibe træterrassen inden du behandler den.

Her er en lyn-guide til, hvordan du sliber terrassen.

Sværhedsgrad
Let

Trin-for-trin

 1. 1
  Vask først
 2. 2
  Slibe træterrasse
 3. 3
  Børst støvet væk
 1. 1

  Vask først

  Det første skridt i at behandle træterrasse er at fjerne gammel olie og smuds. Terrassen skal vaskes inden du sliber. Hvis du vil vide mere om dette, så læs vores artikel Vaske træterrasse.

  Sørg for at træet er ordentligt rent og tørt inden du går videre med selve slibningen.

  Terrasseskrubbe
 2. 2

  Slibe træterrasse

  Efter rengøring af terrassen bliver træet ofte lidt ru. Du skal derfor vente, indtil træet er tørret, før du begynder at slibe terrassen.

  Når du sliber din terrasse er et slibe- eller terrasseværktøj monteret på forlængerskaft det bedste værktøj du kan ønske dig, hvis du vil have arbejdet til at gå hurtigt samtidigt med at du skåner kroppen. Med et slibeværktøj sat på forlængerskaft, så øger du din rækkevidde og dermed bliver arbejdet lettere og ikke mindst bedre for din krop.

  Sæt slibepapiret fast med velcro. Slib træet for at fjerne smuds, skarpe kanter og ujævnheder. Langs kanter og på mindre flader kan du håndslibe med slibepapir og slibeklods.

  For at åbne en virkeligt barfodsvenlig overflade, er det vigtigt at være omhyggelig med forarbejdet. Gå den over med slibeværktøjet en ekstra gang for at være sikker på at alle splinter er slebet væk.

  Tips! Hvis du alligevel skal ud og investere i et slibebrædt, så overvej Anzas terrasseværktøj, som er et 2-i-1 værktøj, der både hjælper dig med at slibe og med selve behandlingen af terrassen.

  Slibeværktøj til sandpapir med velcro
  Slibe træterrasse
 3. 3

  Børst støvet væk

  Når du er færdig med at slibe træterrasse, fjerner du slibestøvet med en børste. Nu er du klar til at behandle din terrasse med olie, lasurmaling eller hvad du end har bestemt dig for at bruge.

  Vi håber, du får et flot resultat og mange gode stunder på terrassen. Rigtig god fornøjelse!