5 almindelige fejl når du olierer træterrassen

Tid til at behandle terrasse før udesæsonen starter? – Få styr på de mest almindelige fejltagelser, før du går igang med at oliere træterrasse, så bliver resultatet bedre – og humøret med!

 1. ... at sjuske med forarbejdet

  Start med at skrubbe terrassen ren.

  Start med en grundig rengøring inden du går i gang med at oliere træterrasse, så du slipper af med for eksempel pollen. Brug skurebørste, sæbe og vand. Hvis træet er meget beskidt eller det er ramt af skimmel eller alger, skal du bruge algefjerner. Skyl grundigt efter og sørg for at slibe splinter og ujævnheder væk. Det er et must for at få et godt og barfodsvenligt resultat.

  Forarbejde - Vaske træterrasse
 2. ... at holde for kort afstand til træet, hvis du bruger højtryksrenser

  En højtryksrenser er effektiv til at fjerne snavs, men…

  Men strålen kan beskadige træets overflade hvis trykket er for hårdt. Så er du nødt til at slibe splinter og ujævnheder væk inden du olierer terrassen. Brug i stedet en vaskekost eller terrasseskrubbe sammen med vand fra en haveslange og eventuelt algefjerner. Så er det lettere at vaske uden at skade og slide på træet.

  Træterrasse
 3. ... ikke at passe på omgivelserne

  Undgå stænk og skader på omgivelserne.

  Vær nøje med at beskytte husfacaden, planter og andet til med dækplast inden du olierer terrassen. Så undgår du skader og stænk.

 4. ... ikke at tage vejret i betragtning

  Undgå at oliere træterrasse i direkte solskin.

  Så tørrer olien nemlig inden den når at trænge ind i træet.

  Start heller ikke for sent ud på aftenen, da du risikerer at duggen falder på overfladen inden den er tør.

  træoliepensel
 5. ... at spilde tid og kræfter

  Det rigtige værktøj til at oliere træterrasse.

  Anzas Terrassesæt Plus er dit bedste valg af værktøj, når du skal pleje terrassen. Det er designet til at behandle terrasse med for eksempel terrasselasur, træolie, imprægnering / siliciumbehandling og Organowood.

  Sættet indeholder både 2-i-1 terrasseværktøj, du både kan slibe og påføre med, samt en pensel til hjørner og kanter. Og naturligvis den store “mega malebakke” som kan indeholde 3,3 liter træbeskyttelse.

  Brug du værktøjet på et forlængerskaft, gør det kun arbejdet endnu mere smidigt. Se hvordan du bruger dette værktøj trin-for-trin i denne vejledning for at oliere træterrassen.

  Vær forsigtig med ikke at bruge for meget olie, da træet kan sprække efter et stykke tid og begynde at flage. Med et terrasseværktøj fra Anza er du godt hjulpet, da det aflægger en tyndt og jævnt lag.

  Påføre olie på træterrasse