Sådan undgår du et skjoldet resultat

Tips til et flot male-resultat uden skjolder – Ved maling af loft og væg kan det nemt ske at man laver fejl, som resulterer i at overfladen bliver skjoldet. Her har du vores bedste tips til hvordan du undgår de typiske faldgruber og får et flottere resultat uden skjolder.

Skjolder på væggen og loftet

Væggen eller loftet, som det hele drejer sig om, er dækket med maling. Arbejdet med malerullen er gået som planlagt… Men så tager du et nærmere kig på slutresultatet og opdager at der er skjoldede partier som ødelægger helhedsindtrykket. Det kan heldigvis undgås med hjælp af nogle simple råd.

Trin-for-trin

 1. 1
  Forarbejde.
 2. 2
  Mal to gange.
 3. 3
  Spar ikke på malingen.
 4. 4
  Mal i dagslys.
 5. 5
  Grundig planlægning.
 1. 1

  Forarbejde.

  En ren overflade er en forudsætning for et godt resultat. Smuds og fedtpletter kan nemt slå igennem malingen og blive synlige på overfladen.

  Vaske væg med Malingsklar engangsvask
 2. 2

  Mal to gange.

  Mal altid overfladen mindst to gange med en kvalitets malerulle som dækker godt og tager meget maling med op. Har du en mørk farve som skal males over med en lysere farve, kan det være nødvendigt at male tre gange.

  Male væg med malerulle og forlængerskaft
 3. 3

  Spar ikke på malingen.

  At bruge for lidt maling er en klassisk fejltagelse, som resulterer i skjoldede vægge og lofter. Sørg derfor for at malingen er arbejdet ordentligt ind i rullen og dyp ofte i malingen. Bruger du en kvalitets rulle slipper du for at bekymre dig for løse fibre i malingen og fnug på væg og loft.

  Mega malebakke
 4. 4

  Mal i dagslys.

  Man maler i dagslys for at slippe for et skjoldet resultat. Så er det lettere at se efter skjolder og helligdage både under og efter malearbejdet.

 5. 5

  Grundig planlægning.

  Mal effektivt så malingen ikke når at tørre. Tag gerne en lille kaffepause ind imellem, men sørg for at male en hel flade ad gangen. Du kan se mere om de forskellige trin i vores film: Vægmaling og Loftsmaling.

  Male barnerom