3 trin til at få havemøblerne som nye igen

Udelivet kan tære på havemøblerne.

I stedet for at købe nyt, kan du nemt forny dine havemøbler og få stole og borde i flot stand ved hjælp af pensel og maling. Vores guide tager dig igennem forberedelserne og malearbejdet for at få smukke havemøbler som er klar til endnu en ny sæson.

Sværhedsgrad
Let
Tid
4 dage

Trin-for-trin

 1. 1
  Forarbejde
 2. 2
  Grunde
 3. 3
  Male
 4. 4
  Færdigt arbejde
 1. 1

  Forarbejde

  Klargøring af træmøbler til maling

  Har du møbler, som tidligere har været malet, så starter du med at skrabe eller slibe løstsiddende maling væk. Imprægner med grundolie på de trærene steder. Er den gamle maling i god stand uden flager, så rækker det at vaske møblet med et velegnet rengøringsmiddel.

  Skal du male ubehandlet træ? Så begynder du i stedet med at imprægnere hele møblet med olie inden du sliber med et fint sandpapir.

  Oliere havemøbler
 2. 2

  Grunde

  Grundingen afhænger af hvad der skal behandles med

  Når overfladen er ren, tør og uden maling der skaller af, er det tid til at male med grundmaling. Der findes mange forskellige typer olier, grundere og dækkende maling. Hvordan din grunding skal udføres, afhænger af hvilken type du anvender og vi anbefaler derfor at du spørger din farvehandler eller byggemarked til råds.

 3. 3

  Male

  Spørg om malingen.

  Det er en god ide at spørge om råd der hvor du handler, for at få en maling der holder til udendørs brug. Valget afhænger af, om møblerne skal stå i udestue, under halvtag eller ude under åben himmel.

  Forny dine havemøbler med et frisk lag maling

  Du kan endda vælge at give møblerne en make-over med sæsonens trend farve. Brug en lakpensel og påfør malingen i træets retning. Mal tyndt i flere lag, så render malingen ikke i mellemrummene. Anzas lakpensel er perfekt til både lasurmaling og udendørs maling. For at få et glat og fint resultat, afslutter du med nogle lange lette strøg henover de malede flader. Sørg for at have en kort vinkelpensel ved hånden til brug mellem brædder og i mellemrum.

  Skal havemøblerne olieres, kan du læse mere i vores trin-for-trin vejledning til oliering af havemøbler her.

 4. 4

  Færdigt arbejde

  Sådan!

  Nu er dine havemøbler som nye igen, så du kan nyde sommeren udendørs.