Tapetsering for nybegyndere

Se filmen

Din guide til en vellykket tapetsering.

Skal du i gang med at tapetsere for første gang? Eller er det på tide at få frisket de gamle kundskaber op? Så er her en nybegynder-guide, der hjælper dig godt i gang med projektet. Læs om det grundlæggende i tapetsering og se filmen, der hjælper dig fra start til mål.

 1. Forarbejdet gør det lettere at tapetsere.

  En væg som skal tapetseres skal være i god stand for at resultatet skal blive godt. Det betyder at ujævnheder og huller skal spartles og slibes, og gammelt løstsiddende tapet skal fjernes. Har væggen meget spartel eller en farve som adskiller sig væsentligt fra tapetet, så må du også grundmale først, inden du tapetserer.

  Her kan du finde vores film, som viser hvordan man spartler og klargør forskellige typer vægge.

  Spartle før du tapetserer
 2. Mål og planlæg.

  Mål væggene og højden i hvert hjørne for at beregne hvor meget tapet som du har brug for. Også afstand til hjørner, vinduer og døre bør måles for at se hvor banerne kommer til at sidde.

 3. Så tapetserer du.

  Er du usikker og vil have arbejdet skal gå nemt og smertefrit, så anbefaler vi non-woven tapeter.

  Så får du et holdbart tapet, og limen påføres direkte på væggen i stedet for tapetet. Mål banerne, og tilføj fem centimeter ekstra til hver bane. Påfør lim på væggen med rulle og børste. Fastgør den første bane, og kontroller at den er lodret med et lod eller vaterpas.

  Hvis der er vinduer i rummet, skal du altid starte din tapetsering fra venstre side af vinduet og fortsætte mod det venstre hjørne af væggen. Derefter tapetseres resten af væggen til højre hjørne. Skær med en tapetkniv og sørg for at bladet er skarpt så tapetet ikke flosser. For yderligere instruktioner, kan du se vores film ovenfor – og i artiklen Tapetsering – sådan gør du trin-for-trin finder du en komplet guide .

  Held og lykke!

  Måle tapetbane
 4. Lyst til flere gør-det-selv projekter?

  Har du mod på mere, så se alle vores gør-det-selv film på Youtube kanalen “Anza Måleriverktyg” under den danske playliste “Maletips – Sådan maler du”.