Nyt unikt produkt gør det nemmere at oliere træterrassen

Anzas Terrasseværktøj 2-i-1 revolutionerer måden at oliere træterrassen på. Sammenlignet med pensel, går det nu dobbelt så hurtigt.

— Dette er den største innovation Anza og Orkla House Care er kommet med i flere år. Det kommer til at revolutionere oplevelsen med at oliere træterrassen, det bliver simpelthen utroligt enkelt at få en barfodsvenlig terrasse. Vi ser allerede stor entusiasme hos vores kunder, og det er vi rigtigt glade for.

Beate

Produktchef Beate Engel Jacobsen er ivrig. I flere år har Orkla House Care arbejdet med at gøre det endnu nemmere at ordne terrasse projektet for Skandinaverne og nu lanceres et splinter nyt, helt unikt produkt kaldet Terrasseværktøj 2-i-1, et værktøj som både lader dig slibe terrassen og påføre olien.

terrasseværktøj og trimmer

— Du behøver ikke at være professionel maler for at få en fin terrasse, derfor har vi taget udgangspunkt i hvordan almindelige mennesker kan få et så pænt resultat som mulig. Vi går bort fra at anbefale at bruge rulle eller kun pensel til at oliere træterrassen, fortæller Jacobsen.

Terrasseværktøj 2-i-1 er helt ny på markedet og der findes ikke noget lignende. Den unikke trimmer gør at du får olieret store flader hurtigere. Sammenlignet med det tidligere terrasserullesæt, er Terrasseværktøj 2-i-1 meget mere effektivt, hele 30 procent hurtigere. Man arbejder endda dobbelt så hurtigt med Terrasseværktøj 2-i-1 sammenlignet med pensel, viser forbrugertestene.

 — Trimmeren er flad og firkantet, og formen gør at du får bedre kontrol over olien. Størrelsen er skræddersyet til terrassebrædderne og er produceret af et mix af fibre som gør at den glider fint på overfladen og ikke efterlader overflødig olie på terrassen. Samtidig kommer du let til i hjørner og ind mod husmuren, fortæller Jacobsen.

Innoverer for forbrugerne

Et team på ni personer arbejder med udvikling i Orkla House Care. I teamet indgår der bl.a en professionel maler, materialeudviklere, projektledere og produktudviklere. Teamet er koblet op til professionelle malere som tester og giver feedback. I tillæg samarbejder de med forskellige specialister og er optaget af at lave forbrugertests.

Indsigten man får gennem forbrugertests er et godt udgangspunkt for innovation, og på den måde blev det afdækket at der var et stort behov for et værktøj som er endnu lettere at bruge på terrassen.

 — Det er meget vigtigt at udvikle nye produkter, der gør det lettere for kunderne at få succes, og vi søger konstant at forbedre produkterne i malerværktøjs kategorien, siger Jacobsen.

Adskillige tests er blevet gennemført undervejs i udviklingen, blandt andet én hvor almindelige forbrugere selv måtte finde ud af produkterne uden forklaring. Forbrugerne fik til opgave at oliere et stort terrassefelt. De fik udleveret et terrasserullesæt, en pensel og terrasseværktøjet. I alle tilfælde blev resultatet pænest og mest jævnt med Terrasseværktøj 2-i-1, og allermest vigtigt, mængden af olie der blev påført blev også mere korrekt.

— Det var positivt at se at Terrasseværktøj 2-i-1 er så intuitivt og nemt at forstå, at alle lykkes bedre med det. Resultatet blev finere, det gik hurtigere og vi fik tilbagemeldinger om at alle ville vælge værktøjet igen, siger Jacobsen.

Terrasseværktøj 2-i-1 er også testet i samarbejde med malingsproducenter, blandt andet Jotun som vi kender i Danmark. Det var vigtigt for Orkla House Care at have dem med på holdet tidligt i testperioden, netop fordi det er helt essentielt at olien fungerer optimalt med påføringsværktøjet, og at der bliver lagt rigtigt mængde olie af på overfladen.

De vigtige tre trin

Det vigtigste når du vil have en pæn terrasse er at være grundig og ikke springer nogle trin over. «Sjusker» du, går det udover resultatet. Først skal terrassen altid vaskes, derefter må du slibe og så påføre behandlingen.

— Det er faktisk grundlæggende vigtigt at slibe terrassen før du behandler. Olien trænger mere jævnt ind og terrassen bliver mere behagelig at gå på. Derfor har vi lavet et 2 i 1 produkt, hvor du både får en trimmer til påføring og et slibebrædt – i ét og samme produkt. Derudover får du brug for slibepapir med rigtig kornstørrelse afhængigt af hvor slidt din terrasse er. Typisk er kornstørrelse 120 er passende valg. Du sliber med slibebrædtet, fjerner slibestøvet, og skifter slibebrædtet ud med trimmeren. Vupti, så er du klar til at behandle.

 — Jeg håber på godt humør som følge af at folk bliver overrasket over hvor nemt dette projet bliver nu, afslutter Jacobsen.

Sådan olierer du træterrassen trin for trin.

  Trin-for-trin

 1. 1

  Flere tests er blevet gennemført. Forbrugerne fik til opgave at behandle et stykke terrasse uden yderligere instruktioner. De fik et terrasserullesæt, en pensel og Terrasseværktøj 2-i-1 udleveret.

  Test af terrasseværktøj
 2. 2

  Terrasseværktøj 2-i-1 testes

  Terrasseværktøj 2-i-1 testes
 3. 3

  Mange fik et ujævnt resultat med de andre værktøjer i testen

  Ujævnt resultat
 4. 4

  Langt de fleste fik det pæneste og mest jævne resultat med Terrasseværktøj 2-i-1

  Jævnt og fint resultat
Hjælp!

FAQ

 • Hvor kan Anza produkterne købes?
  Anza malerværktøj kan købes i byggemarkeder landet over. F.eks. hos Silvan, XL Byg, Davidsen, 10-4, Fog og Bauhaus.
 • Hvordan vasker man en træfacade?
  For at rengøre facaden for smuds og alger, starter du med at vaske med malerens eller algefjerner. Skrab derefter løstsiddende maling væk med en farveskraber. Underlag som er angrebet af råd bør skiftes ud! Tips: Vask facaden hvert andet år, så mindsker du risikoen for alge- og mugvækst.
 • Behøver man skrabe træfacaden før maling?
  For at malingen skal hæfte ordentligt til overfladen, skal underlaget være rent, tørt og fast. Ellers kan resultatet være at du maler et lag ovenpå fugt og smuds, som gør at malingen hurtigt kommer til at sprække og skalle af. Oftest skraber man blot de flader som er i dårlig stand. Er det forrige malingslag godt, kan det fint fungere som underlag for den nye maling. Men det kan hænde at der er så mange lag maling, at det hele skaller af. I så fald er det nødvendigt at skrabe alle tidligere lag maling væk. Du kan nemt teste om du behøver skrabe f.eks. en træfacade. Skær et rudemønster med ca. 1 cm mellem ruderne, hvor facaden ser plettet eller slidt ud. Hvis malingen i ruderne løsner sig, er vedhæftningen dårlig. Skraber du du træet helt frit, må underlaget imprægneres med grundolie. Vær opmærksom på, at malingen du skraber væk kan være giftig. Hold små børn væk fra arbejdet og brug gerne værnemidler for at beskytte øjne og åndedræt. Et tips er at dække jorden under arbejdet med plast, så du slipper for at plukke malingsskaller op bagefter.
 • Er det nødvendigt at give træfacaden grundolie?
  Skraber du træet helt frit, eller er det udbrændt af solen, er det nødvendigt at imprægnere med grundolie.
 • Hvilke malerværktøjer har jeg brug for til at male træfacade?
  Når du maler facade, har du brug for mindst to pensler. En bred facadepensel som tager meget maling op, så du slipper for at dyppe i ét væk, og en lang vinkelpensel til alle svært fremkommelige flader. Tips: Vælg bredde på penslen efter træpanelets bredde. Er panelet cirka 10 cm, vælger du en 100 mm pensel som dækker hele panelets bredde. Så går arbejdet nemmere og hurtigere! Husk også at have penslen nok til alle, der skal male. Og har du et forlængerskaft ved hånden, bliver projektet endnu nemmere. Så kan du nå længere både fra jorden og fra stigen, og du skåner din ryg, skuldre og arme.
 • Skal man tørre overflødig olie væk, når man olierer terrassen?
  Overskydende olie skal tørres væk inden den overflade-tørrer og bliver grim. Læg oliekludene i en lufttæt og ikke brændbar beholder så snart du er færdig med dem – de kan selvantænde! Kom eventuelt vand i beholderen eller brænd kludene så snart som muligt.
 • Hvordan ved man, at det er tid til at male vinduet?
  Gå vinduerne efter hvert år. Hvis du ser revner og sprækker i bunden af vinduerne, er det et tegn på at tiden er inde til at male. Det er her, hvor vinduerne er mest følsomme. Hvis vinduet er godt, er det nok at male bundstykket og ca. 20 cm op ad siderne. Men husk på, at selvom man kun maler bundstykket, skal det gøres grundigt.
 • Hvilken maling skal man bruge til vinduet?
  Vinduer er dårligere isoleret end andre dele af facaden og udsættes konstant for fugt og kondens på grund af temperaturforskellen inde og ude. Derfor er det vigtigt at male vinduet udvendigt med en udendørs vinduesmaling og indersiden med en indendørs træmaling. Følg altid malingsproducentens anvisninger. Det er vigtigt at vinduet er ordentligt grundet også udvendigt med en grundingsolie under malingen. Lad grundolien ”trække” i max. 30-60 minutter inden du overmaler det.
 • Kan man oliere terrassen, når solen skinner?
  Undgå at oliere i stærkt solskin. Så kan olien nå at tørre inden den er trængt ordentligt ind i træet. Start heller ikke for sent ud på aftenen, da du risikerer at duggen lægger sig inden olien er tør.
 • Hvordan maler man havemøbler?
  Husk at nyt trykimprægneret træ indeholder skimmel- og mughæmmende additiver, der gør det uegnet til maling direkte. Først efter et år kan det males med dækmaling eller lak. Ubehandlet træ, der skal males med dækkende maling, skal først imprægneres med almindelig basisolie. Slib derefter med fint sandpapir, før du maler med en dækkende udendørs maling. Mal kanterne og detaljerne først. Tag lidt maling på penslen og mal tyndt, ellers vil malingen rende. Malingen dækker bedre, hvis du maler flere lag. For at få en glat overflade skal du afslutte med en lille stryg over malingen modsat det, du allerede har malet. Det ses nemlig ikke, hvor du løfter penslen ud af den våde maling, hvorimod det ses hvor du lægger den i.
 • Hvordan klargør man havemøbler til maling/oliering?
  Alle flader som skal olieres eller males skal først rengøres med grundrens. Er overfladen angrebet af svamp rengøres den med algefjerner. Skyl nøje efter med vand. Gammel, løstsiddende maling skrabes bort. I kroge og hjørner kan du anvende en lille trekantskraber, på de større flader en farveskraber. Slib derefter overfladerne med et slibepapir for at fjerne splinter og ujævnheder.

Spørg os

Se alle svar

eller

Kontakt os