Nyt unikt produkt gør det nemmere at oliere træterrassen

Anzas Terrasseværktøj 2-i-1 revolutionerer måden at oliere træterrassen på. Sammenlignet med pensel, går det nu dobbelt så hurtigt.

  — Dette er den største innovation Anza og Orkla House Care er kommet med i flere år. Det kommer til at revolutionere oplevelsen med at oliere træterrassen, det bliver simpelthen utroligt enkelt at få en barfodsvenlig terrasse. Vi ser allerede stor entusiasme hos vores kunder, og det er vi rigtigt glade for.

  Beate

  Produktchef Beate Engel Jacobsen er ivrig. I flere år har Orkla House Care arbejdet med at gøre det endnu nemmere at ordne terrasse projektet for Skandinaverne og nu lanceres et splinter nyt, helt unikt produkt kaldet Terrasseværktøj 2-i-1, et værktøj som både lader dig slibe terrassen og påføre olien.

  terrasseværktøj og trimmer

  — Du behøver ikke at være professionel maler for at få en fin terrasse, derfor har vi taget udgangspunkt i hvordan almindelige mennesker kan få et så pænt resultat som mulig. Vi går bort fra at anbefale at bruge rulle eller kun pensel til at oliere træterrassen, fortæller Jacobsen.

  Terrasseværktøj 2-i-1 er helt ny på markedet og der findes ikke noget lignende. Den unikke trimmer gør at du får olieret store flader hurtigere. Sammenlignet med det tidligere terrasserullesæt, er Terrasseværktøj 2-i-1 meget mere effektivt, hele 30 procent hurtigere. Man arbejder endda dobbelt så hurtigt med Terrasseværktøj 2-i-1 sammenlignet med pensel, viser forbrugertestene.

   — Trimmeren er flad og firkantet, og formen gør at du får bedre kontrol over olien. Størrelsen er skræddersyet til terrassebrædderne og er produceret af et mix af fibre som gør at den glider fint på overfladen og ikke efterlader overflødig olie på terrassen. Samtidig kommer du let til i hjørner og ind mod husmuren, fortæller Jacobsen.

  Innoverer for forbrugerne

  Et team på ni personer arbejder med udvikling i Orkla House Care. I teamet indgår der bl.a en professionel maler, materialeudviklere, projektledere og produktudviklere. Teamet er koblet op til professionelle malere som tester og giver feedback. I tillæg samarbejder de med forskellige specialister og er optaget af at lave forbrugertests.

  Indsigten man får gennem forbrugertests er et godt udgangspunkt for innovation, og på den måde blev det afdækket at der var et stort behov for et værktøj som er endnu lettere at bruge på terrassen.

   — Det er meget vigtigt at udvikle nye produkter, der gør det lettere for kunderne at få succes, og vi søger konstant at forbedre produkterne i malerværktøjs kategorien, siger Jacobsen.

  Adskillige tests er blevet gennemført undervejs i udviklingen, blandt andet én hvor almindelige forbrugere selv måtte finde ud af produkterne uden forklaring. Forbrugerne fik til opgave at oliere et stort terrassefelt. De fik udleveret et terrasserullesæt, en pensel og terrasseværktøjet. I alle tilfælde blev resultatet pænest og mest jævnt med Terrasseværktøj 2-i-1, og allermest vigtigt, mængden af olie der blev påført blev også mere korrekt.

  — Det var positivt at se at Terrasseværktøj 2-i-1 er så intuitivt og nemt at forstå, at alle lykkes bedre med det. Resultatet blev finere, det gik hurtigere og vi fik tilbagemeldinger om at alle ville vælge værktøjet igen, siger Jacobsen.

  Terrasseværktøj 2-i-1 er også testet i samarbejde med malingsproducenter, blandt andet Jotun som vi kender i Danmark. Det var vigtigt for Orkla House Care at have dem med på holdet tidligt i testperioden, netop fordi det er helt essentielt at olien fungerer optimalt med påføringsværktøjet, og at der bliver lagt rigtigt mængde olie af på overfladen.

  De vigtige tre trin

  Det vigtigste når du vil have en pæn terrasse er at være grundig og ikke springer nogle trin over. «Sjusker» du, går det udover resultatet. Først skal terrassen altid vaskes, derefter må du slibe og så påføre behandlingen.

  — Det er faktisk grundlæggende vigtigt at slibe terrassen før du behandler. Olien trænger mere jævnt ind og terrassen bliver mere behagelig at gå på. Derfor har vi lavet et 2 i 1 produkt, hvor du både får en trimmer til påføring og et slibebrædt – i ét og samme produkt. Derudover får du brug for slibepapir med rigtig kornstørrelse afhængigt af hvor slidt din terrasse er. Typisk er kornstørrelse 120 er passende valg. Du sliber med slibebrædtet, fjerner slibestøvet, og skifter slibebrædtet ud med trimmeren. Vupti, så er du klar til at behandle.

   — Jeg håber på godt humør som følge af at folk bliver overrasket over hvor nemt dette projet bliver nu, afslutter Jacobsen.

  Sådan olierer du træterrassen trin for trin.

 1. Flere tests er blevet gennemført. Forbrugerne fik til opgave at behandle et stykke terrasse uden yderligere instruktioner. De fik et terrasserullesæt, en pensel og Terrasseværktøj 2-i-1 udleveret.

  Test af terrasseværktøj
 2. Terrasseværktøj 2-i-1 testes

  Terrasseværktøj 2-i-1 testes
 3. Mange fik et ujævnt resultat med de andre værktøjer i testen

  Ujævnt resultat
 4. Langt de fleste fik det pæneste og mest jævne resultat med Terrasseværktøj 2-i-1

  Jævnt og fint resultat