Hvilke gode råd er der til at male en tapetseret væg?

Husk at dække gulve og alt andet, der skal beskyttes, mod stænk. Sluk for strømmen hvis hætterne skal tages af stikkontakterne.
Vask tapetet nedefra og op. ”Skyl” forsigtigt med en svamp i modsat retning. Hvis fugten får tapetet til at løsne sig, duer det ikke som underlag. Små blærer der viser sig på tapetet, når det er vådt, forsvinder igen, når det bliver tørt.
Hold en lampe op til væggen og kig efter skygger. De uregelmæssigheder, der fremtræder, skal udjævnes. Strukturtapet og vævstapet kan godt skjule buede vægge for øjet. Bobler kan enten skæres op og genlimes eller fjernes og spartles. Er underlaget helt glat nu? Malingen skjuler ikke små skønhedsfejl som et tapet gør.
Sæt malertape på plads og træk derefter fingeren langs kanten så hårdt som muligt for at få den til at klæbe – så ryger malingen heller ikke under malertapen.
Mal først langs hjørner, lister og kabler. Man kan med fordel anvende malertape til afdækning af områder, der ikke må males over.
Mal oppefra og ned i roligt tempo med en malerrulle, der er monteret på et forlængerskaft. Pas på at malingen ikke sprøjter op i loftet. Lad halvdelen af malerrullen overlappe den foregående strygning. Fyld ikke rullebakken eller rullespanden med maling på den rillede overflade. Der skal du tørre det overskydende farve af, når du dypper malerrullen. Mal først de små områder og derefter de større områder. Mal flere gange og arbejd malingen ind, så dækker det bedre.
Når væggene er dækket med den rigtige grunder, kan du male en anden farvetone.