Spørgsmål og svar: Malerværktøj

 • Hvordan opbevarer jeg min rulle i pauserne?

  Tag en plastikpose eller plastfolie og forsegl tæt omkring rullen, så der ikke kommer luft ind. Så forbliver rullen fugtig indtil næste strygning. Når du er færdig med at male, skal du lade rullen tørre helt og derefter smide den i et brændbart. Du kan læse mere her: Sådan gør du med rullen når du har maler

 • Hvordan opbevarer jeg penslen mellem lagene?

  Nogle af vores pensler kommer med et opbevaringsetui, der holder din pensel fugtig mellem strøgene, såsom vores Platinum Precision eller Platinum vinklet facadepensel. Ellers kan du bruge fx en plastikpose og forsegle den tæt omkring børsten, så der ikke kommer luft ind. Så holder penslen sig fugtig til næste dag. Når du er færdig med at bruge din pensel, kan du rengøre den og genbruge den næste gang, læs mere i vores artikel: Pas på og rengør din pensel.

 • Hvor kan man købe Anza produkter?

  Anza malerværktøj kan købes i byggemarkeder landet over. F.eks. hos Silvan, XL Byg, Davidsen, 10-4, Fog og Bauhaus.

  Du kan finde en forhandler i din nærhed på vores forhandlerkort.

 • Hvordan klargør jeg mine malerværktøjer til brug?

  Før brug skylles malerruller og pensler grundigt i vand. Det fjerner eventuelle overskydende hår og sæberester fra tidligere brug.
  Nye pensler og ruller skylles ligeledes i sæbevand. Derefter skylles i koldt vand og tørres efter med en klud.

 • Hvilke værktøjer har jeg brug for til at tapetsere?

  Rullesæt/tapetklistersæt, Elite forlængerskaft, tapetværktøj, tapetkniv med hylster, afvaskningssvamp, Elite kort vinkelpensel og en tapetsaks.

 • Hvorfor skal jeg bruge Anzas Malingsklar engangsvask til mine malerprojekter?

  Anzas Malingsklar engangsvask giver dig mulighed for at fjerne snavs og pletter på glatte til jævne flader. Engangsrenseren er testet af RISE (Research Institute of Sweden), og har vist sig at være det mest effektive rengøringsprodukt på markedet. Det får også malingen til at hæfte bedre i forhold til, hvis du kun bruger vand.

 • Hvilken pensel skal jeg bruge til lister?

  En skråtstillet lakpensel giver en god vinkel, når du maler lister. Anzas pensler fungerer både til vand- og oliebaserede malinger. Husk at vandbaseret maling skal påføres hurtigt. Olie- og alkyd maling tørrer ikke så hurtigt som vandbaseret maling og kan bearbejdes mere.

 • Hvornår skal jeg bruge gipsmørtel eller filler i stedet for spartel?

  Brug gipsmørtel eller filler til revner og skader som er større end 3 mm. Det tørrer hurtigere end almindelig spartelmasse.

 • Hvilket malerværktøj skal man anvende, når man maler en væg?

  Glatte vægge males enklest og hurtigst med en stor maxi malerrulle. Den er lettere at håndtere med et kort forlængerskaft, som du kan holde med begge hænder.
  Til mindre rum såsom køkken, badeværelse og trappe er den mindre Midi malerrulle mere smidig. Bagved radiatorer og andre svært tilgængelige steder maler du med en tynd mini rulle med et langt skaft.
  Hvilken struktur vil du have? Jo længere luv på malerrullen, jo mere struktur får den malede overflade. Hvor meget er et spørgsmål om smag og behag.

 • Hvorfor skal jeg bruge forlængerskaft, når jeg maler vægge og lofter?

  Brug et forlængerskaft for øget rækkevidde og en bedre arbejdsstilling.

 • Hvilke værktøjer skal jeg bruge til at male loft?

  Når der skal vælges malerrulle til lofter, er det vigtigt, at man gør op, hvilken overflade der ønskes. Er det et loft med pudset struktur, anvendes en malerrulle til grove overflader. Ønsker man en overflade, hvor der ikke er synligt rullemønster anvendes en malerrulle til jævne overflader. Der er tre kvalitetsopdelinger; god, bedre eller bedst.
  Til sidst vælges en rullebredde, der passer til opgaven. Små ruller i entre og køkken og store, brede ruller til store flader.
  Inden der males monteres malerrullen på et forlængerskaft. Det giver mulighed for at påføre malingen i lange strøg. Samtidig giver det overblik, og du slipper for at bruge en stige.
  Hjørner og kanter males med pensel. En lang vinkelpensel er den bedste løsning til kanter.

 • Hvilket malerværktøj skal man anvende, når man skal male gulv?

  Det er behandlingen af gulvet, der afgør valget af malerværktøj. Til lakering anvendes gulvlakrulle eller gulvlakpensel. Til ludbehandling anvendes en speciel ludpensel. Træolie påføres med rulle og efterpoleres. Husk at bortskaffe olieklude i en spand med vand, for at undgå brandfare.
  Det er en fordel at bruge et forlængerskaft, når der males gulve.

 • Hvilke malerværktøjer har jeg brug for til at male træfacade?

  Når du maler facade, har du brug for mindst to pensler. En bred facadepensel som tager meget maling op, så du slipper for at dyppe i ét væk, og en lang vinkelpensel til alle svært fremkommelige flader.

  Tips: Vælg bredde på penslen efter træpanelets bredde. Er brædderne cirka 10 cm, vælger du en 100 mm pensel som dækker hele bredden. Så går arbejdet nemmere og hurtigere! Husk også at have penslen nok til alle, der skal male.

  Og har du et forlængerskaft ved hånden, bliver projektet endnu nemmere. Så kan du nå længere både fra jorden og fra stigen, og du skåner din ryg, skuldre og arme.

 • Skal man bruge pensel eller rulle til behandling af træterrassen?

  Begge dele kan være fint, men med en rulle sparer du tid og kræfter. Vi anbefaler dog terrasseværktøj 2-i-1, som er specielt udviklet til alle typer behandling af træterrassen. Den dækker to brædder ad gangen og får arbejdet til at gå hurtigere end med en almindelig pensel. Og i forhold til rullen, sikrer du med terrasseværktøj 2-i-1, at du får korrekt tykkelse i dit lag.
  Glem heller ikke at bruge forlængerskaft, så du får mere kraft til de store flader. Husk at stryge i samme retning som årerne i træet.

 • Hvilket malerværktøj anvendes til at male døre?

  Det kommer an på hvilken maling der skal påføres. Hvis der anvendes vandbaseret maling, er en pensel med syntetiske børster bedst.
  Til kanter og dørkarme bruges en smal rund pensel. De giver den bedste kontrol og beskæring.
  Til lige flader anvendes en flad pensel i passende størrelse. Hvis det er store flader kan der også anvendes malerruller. Microfiber-ruller giver det fineste resultat.

 • Kan man male en pudset facade med malerrulle?

  Malerruller er særdeles velegnede til facader – og er klart det hurtigste. Påfør rigeligt med maling og lad rullen arbejde det ind i væggen. Arbejdsgangen skal foregå i et roligt tempo, så malingen ikke stænker.
  Malingen påføres ved at rulle malingen på et område og derefter rulle fladen over med lange bevægelser, ind over det foregående, så der ikke kommer spor. Hvis der anvendes et forlængerskaft, giver det meget større rækkevidde og trætter mindre.

 • Hvilket malerværktøj anvendes til at male puds og beton?

  Facader males bedst med malerruller til grove flader i kombination med vinkelpensel 120 mm og en lang vinkelpensel 70 mm til kanter, udhæng og omkring døre. Det er bedst at anvende pensler med syntetiske børster. De er mere slidstærke end naturbørster og facader er et meget groft underlag at male på. Til kalkning anvendes kalkbørster.
  Efter rengøring af pensler og værktøj, børstes det igennem, så der ikke kommer sand og støv i malingen næste gang.
  Facader er meget udsatte for vind og vejr. Det kræver specielle malinger og eventuelt grundmaling. Søg råd hos farvehandleren.

Alle FAQ kategorier