Det har aldrig været nemmere at behandle terrassen

Nemmere end nogensinde

Alle, som har en træterrasse, ønsker at den skal være jævn og fin til sommeren. Men hvordan lykkes man bedst med opgaven? Hvad må man gøre for at få det bedste resultat som er barfodsvenligt og holder længe? Anza har nu lanceret et nyt værktøj som gør det nemmere end nogensinde at behandle terrassen.

Terrasseværktøj 2-i-1 – vores bedste værktøj til terrassen

At behandle terrassen er ikke nogen vanskelig opgave. I hvert fald ikke når man bruger det rigtige værktøj. I 2020 har Anza lanceret en ny innovation til netop dette formål. Produktet hedder slet og ret Terrasseværktøj 2-i-1, af den simple årsag at det bruges til to af de vigtigste elementer i opgaven. Her medfølger både et slibebrædt og en påførings trimmer til selve olien/træbeskyttelsen. Vi ved at mange forbrugere ikke sliber terrassen før de behandler, og netop det vil vi sørge for at forbrugeren får øjnene op for fremover. Så bliver underlaget jævnt og fint, og gør det mere behageligt at gå på, men ikke mindst er slibningen med til at sikre at du får et pænt og holdbart resultat.

Med Terrasseværktøj 2-i-1 får du et tyndt og jævnt lag og undgår at overfladen bliver skjoldet eller sprækker og skaller af. Det er nemt at komme til med i hjørner og ind mod husmuren, og påførings trimmeren dækker to terrassebrædder ad gangen. Terrasseværktøjet passer med forlængerskaft som sparer dig for kræfter og giver den bedste arbejdsstilling. Du arbejder simpelthen nemmere og hurtigere!

Når terrassen er vasket ren, slebet pæn og er helt tør, kan du gå i gang med at behandle terrassen.

Testet og anbefalet til nordiske forhold

Terrasseværktøj 2-i-1 er udviklet til nordiske forhold, og testet i samarbejde med malings-producenten Jotun. Det var vigtigt for os at have en malings-producent med på teamet tidligt i testperioden, netop fordi det er helt essentielt at olien fungerer optimalt med terrasseværktøjet. Det er en tryghed for os hos Anza at have sådanne aktører med os. Så er vi endnu mere sikre på at forbrugeren kommer til at lykkes med at behandle terrassen nemmere.

Her kan du læse mere om tests og resultaterne fra disse.

Terrasseguide: Alt du behøver at vide

  Trin-for-trin

 1. 1

  Slibeværktøj

  Låsemekanismen gør det nemt at skifte slibebrædtet ud med påførings trimmeren. Sådan bruger du Terrasseværktøj 2-i-1:

  Fastgør slibepapir til slibebrædtet og slib terrassen godt.
  Tips! Her er det smart at køpe slibepapir med velcro. Så slipper du for at bruge tid på at sætte slibepapiret fast,  og undgår samtidigt at det løsner sig eller revner under arbejdet.
  Sætte slibepapir fast
 2. 2

  Skifte fra slibeværktøj til påførings trimmer

  Du løsner simpelt skruerne på værktøjet.

  Skifte til trimmer
 3. 3

  Påførings trimmer

  Så monterer du påførings trimmeren på terrasseværktøjet.

  Tips! Når du er færdig med at slibe bør du fjerne alt slibestøv. Så kan du gå i gang med at behandle. Her skifter du nemt over til trimmeren sådan som det er vist på billedet herunder.
  Påførings trimmer
Hjælp!

FAQ

 • Hvor kan Anza produkterne købes?
  Anza malerværktøj kan købes i byggemarkeder landet over. F.eks. hos Silvan, XL Byg, Davidsen, 10-4, Fog og Bauhaus.
 • Hvordan vasker man en træfacade?
  For at rengøre facaden for smuds og alger, starter du med at vaske med malerens eller algefjerner. Skrab derefter løstsiddende maling væk med en farveskraber. Underlag som er angrebet af råd bør skiftes ud! Tips: Vask facaden hvert andet år, så mindsker du risikoen for alge- og mugvækst.
 • Behøver man skrabe træfacaden før maling?
  For at malingen skal hæfte ordentligt til overfladen, skal underlaget være rent, tørt og fast. Ellers kan resultatet være at du maler et lag ovenpå fugt og smuds, som gør at malingen hurtigt kommer til at sprække og skalle af. Oftest skraber man blot de flader som er i dårlig stand. Er det forrige malingslag godt, kan det fint fungere som underlag for den nye maling. Men det kan hænde at der er så mange lag maling, at det hele skaller af. I så fald er det nødvendigt at skrabe alle tidligere lag maling væk. Du kan nemt teste om du behøver skrabe f.eks. en træfacade. Skær et rudemønster med ca. 1 cm mellem ruderne, hvor facaden ser plettet eller slidt ud. Hvis malingen i ruderne løsner sig, er vedhæftningen dårlig. Skraber du du træet helt frit, må underlaget imprægneres med grundolie. Vær opmærksom på, at malingen du skraber væk kan være giftig. Hold små børn væk fra arbejdet og brug gerne værnemidler for at beskytte øjne og åndedræt. Et tips er at dække jorden under arbejdet med plast, så du slipper for at plukke malingsskaller op bagefter.
 • Er det nødvendigt at give træfacaden grundolie?
  Skraber du træet helt frit, eller er det udbrændt af solen, er det nødvendigt at imprægnere med grundolie.
 • Hvilke malerværktøjer har jeg brug for til at male træfacade?
  Når du maler facade, har du brug for mindst to pensler. En bred facadepensel som tager meget maling op, så du slipper for at dyppe i ét væk, og en lang vinkelpensel til alle svært fremkommelige flader. Tips: Vælg bredde på penslen efter træpanelets bredde. Er panelet cirka 10 cm, vælger du en 100 mm pensel som dækker hele panelets bredde. Så går arbejdet nemmere og hurtigere! Husk også at have penslen nok til alle, der skal male. Og har du et forlængerskaft ved hånden, bliver projektet endnu nemmere. Så kan du nå længere både fra jorden og fra stigen, og du skåner din ryg, skuldre og arme.
 • Skal man tørre overflødig olie væk, når man olierer terrassen?
  Overskydende olie skal tørres væk inden den overflade-tørrer og bliver grim. Læg oliekludene i en lufttæt og ikke brændbar beholder så snart du er færdig med dem – de kan selvantænde! Kom eventuelt vand i beholderen eller brænd kludene så snart som muligt.
 • Hvordan ved man, at det er tid til at male vinduet?
  Gå vinduerne efter hvert år. Hvis du ser revner og sprækker i bunden af vinduerne, er det et tegn på at tiden er inde til at male. Det er her, hvor vinduerne er mest følsomme. Hvis vinduet er godt, er det nok at male bundstykket og ca. 20 cm op ad siderne. Men husk på, at selvom man kun maler bundstykket, skal det gøres grundigt.
 • Hvilken maling skal man bruge til vinduet?
  Vinduer er dårligere isoleret end andre dele af facaden og udsættes konstant for fugt og kondens på grund af temperaturforskellen inde og ude. Derfor er det vigtigt at male vinduet udvendigt med en udendørs vinduesmaling og indersiden med en indendørs træmaling. Følg altid malingsproducentens anvisninger. Det er vigtigt at vinduet er ordentligt grundet også udvendigt med en grundingsolie under malingen. Lad grundolien ”trække” i max. 30-60 minutter inden du overmaler det.
 • Kan man oliere terrassen, når solen skinner?
  Undgå at oliere i stærkt solskin. Så kan olien nå at tørre inden den er trængt ordentligt ind i træet. Start heller ikke for sent ud på aftenen, da du risikerer at duggen lægger sig inden olien er tør.
 • Hvordan maler man havemøbler?
  Husk at nyt trykimprægneret træ indeholder skimmel- og mughæmmende additiver, der gør det uegnet til maling direkte. Først efter et år kan det males med dækmaling eller lak. Ubehandlet træ, der skal males med dækkende maling, skal først imprægneres med almindelig basisolie. Slib derefter med fint sandpapir, før du maler med en dækkende udendørs maling. Mal kanterne og detaljerne først. Tag lidt maling på penslen og mal tyndt, ellers vil malingen rende. Malingen dækker bedre, hvis du maler flere lag. For at få en glat overflade skal du afslutte med en lille stryg over malingen modsat det, du allerede har malet. Det ses nemlig ikke, hvor du løfter penslen ud af den våde maling, hvorimod det ses hvor du lægger den i.
 • Hvordan klargør man havemøbler til maling/oliering?
  Alle flader som skal olieres eller males skal først rengøres med grundrens. Er overfladen angrebet af svamp rengøres den med algefjerner. Skyl nøje efter med vand. Gammel, løstsiddende maling skrabes bort. I kroge og hjørner kan du anvende en lille trekantskraber, på de større flader en farveskraber. Slib derefter overfladerne med et slibepapir for at fjerne splinter og ujævnheder.

Spørg os

Se alle svar

eller

Kontakt os