Hvordan maler jeg på metal?

Rust fjernes med skraber og stålbørste i passende størrelse. Der kan eventuelt efterslibes med slibepapir inden aftørring med mikrofiberklud.
Når metallet er afrenset, skal det hurtigst muligt rustbehandles igen, så det ikke oxiderer.
Metal grundes med et af farvehandlerens anbefalede rustmidler afhængig af hvilket metal og anvendelse. Det kræver stor omhyggelighed at påføre malingen, så der ikke senere trænger rust igennem. Til påføring anvendes pensel eller malerrulle. Der kan med fordel anvendes en lille vinkelpensel til svært tilgængelige områder og en flad pensel til rør. Er det større flader anvendes malerrulle til glatte områder.
Ordentlig afrensning er grundlaget for et godt og slidstærkt resultat. Er det på svært tilgængelige steder kan man rengøre med slibesvampe, mikrofibermoppe og engangsklude på forlængerskaft.
Sæt slibepapir omkring en træklods eller brug en køkkensvamp for at gøre det lettere at rengøre mellem rillerne på en gammeldags radiator.
Når der skal males bag ved noget, oppe under noget eller andre steder, hvor det er svært at komme til, er der flere forskellige pensler, der kan løse problemet. Vinkelpensler er altid gode til at løse pladsproblemer.
Når det drejer sig om hele flader, påføres malingen i et jævnt lag i flere retninger og eftermales med et let strøg i samme retning, ind over det der tidligere er påført og ud, sådan at man hele tiden fjerner sidste penselstrøg. På den måde opnås der en ensartet overflade uden synlige penselstrøg.
Kalk baserede malinger og lignende bør anvendes uden afbrydelse for at undgå synlige overlapninger. Tag din kaffepause, når du når et hjørne.
Når der males omkring termostater og ventiler skal der udvises stor påpasselighed. Der kan eventuelt anvendes malertape og plastpose som beskyttelse.