Prof tips til at male udendørs

Mal som en prof.

Skal du male udendørs? Vi bad vores professionelle maler Magnus om han kunne dele lidt ud af sine bedste tricks for et vellykket malerarbejde. Her får du hans gode råd.

 1. Tre almindelige fejltagelser

  Typiske fejl jeg ser, når man maler ude.

  1. Mange bruger for lidt maling.  Når du skal male udendørs er det særligt vigtigt ikke at spare på malingen for at opnå en god beskyttelse.

  2. Sjusk med endetræet. Her suges der fugt ind, og overfladen bør derfor olieres først. Derefter gives flere lag for at beskytte bunden af facaden ordentligt.

  3. Dårlig tape. Maskering med kvalitetstape er væsentlig. En dårlig tape efterlader klæberester og kan være svær at fjerne.

 2. Et grundigt forarbejde

  Proff tips

  Grundlaget for et holdbart resultat.

  En lille grundlæggende regel, når du arbejder ude – og især for træværk af ældre dato – er, at op til 75 procent af tiden skal bruges på forarbejdet og 25 procent i selve malerarbejdet.

  Gør du ikke forarbejdet ordentligt, hjælper det ikke at du har den perfekte finish. Resultatet forsvinder ret hurtigt.

 3. Magnus' favoritter til at male udendørs

  Det rigtige værktøj.

  Når det gælder pensler, foretrækker jeg virkeligt vinkelpensler. Vinklen giver bedre kraft, og du skåner håndled og arme.

  Til træolier er en træoliepensel et godt tip. Den suger træolien eller lasuren godt, og det går hurtigt og nemt at arbejde olien ind i træet.

  Vinklet facadepensel
 4. Styr på teknikken

  Se mine videoer 😉

  Er du i tvivl om hvordan du griber dit projekt an, så har vi masser af gode artikler på anza.dk der forklarer processen trin-for-trin. Til de fleste af dem, følger der også en video med. Til dette tema med at male ude, vil jeg for eksempel anbefale at du ser artiklen Male Udendørs – Sådan gør du trin-for-trin.

  Du kan også klikke videre på artiklerne nedenfor, der er helt sikkert et emne som passer til dit projekt.

  Jeg håber, at du er glad for mine råd – og du skal have held & lykke i dit gør-det-selv projekt!

  Mvh. Magnus